S.v. ROAC 1 scoort drie keer, maar verliest toch

In een spectaculaire wedstrijd tegen directe concurrent VVZA heeft ROAC het onderspit moeten delven. Tot drie keer toe wisten de Rippers op gelijke hoogte met de gasten te komen, maar diep in de blessuretijd was het toch VVZA met het laatste woord: 3-4.

Waar ROAC in Amersfoort nog te veel kreeg met de driepunter in de blessuretijd was het nu de beurt aan VVZA om hetzelfde geintje uit te halen in Rijpwetering. Het is namelijk dat ROAC de doelpunten zelf veel te makkelijk weg gaf en daarnaast ook nog prima mogelijkheden onbenut liet, want normaal gesproken moeten drie gescoorde doelpunten genoeg zijn voor de Rippers om de overwinning binnen te halen.

Het begon al in de twaalfde minuut toen ROAC een corner niet voldoende wist weg te werken. De bal belandde bij een Amersfoortse en die schoot door een woud van benen in het net achter Dammes van der Poel: 0-1. In de deze fase was ROAC nog te gezapig en hadden de gasten het meeste recht op de openingstreffer. Na het doelpunt kwam ROAC beter in de wedstrijd en in de 30e minuut werd Thijs van Seggelen gevonden die met zijn linkerbeen het hoofd van Bart Hogenboom vond. De spits kopte raak: 1-1. ROAC behield het overwicht en was dichtbij de 2-1 toen Van Seggelen de onderkant lat raakte met een knap schot. Toch zou VVZA gaan rusten met een voorsprong. Jim van der Meer vloerde zijn tegenstander op de achterlijn binnen het strafschopgebied en gaf daarmee een penalty weg. Waar Van der Poel twee weken geleden nog wist te redden ging hij nu de verkeerde hoek in: 1-2.

Na rust had ROAC het heft in handen zonder dat het grote kansen afdwong. Alhoewel, invaller Koen van Klink kon tweemaal vanuit de corner vrij inkoppen en Van Seggelen raakte na goed uitgevoerde variant de bal volledig verkeerd omdat een polletje roet in het eten gooide. VVZA gokte op de counter maar wist niet veel te creeren. In de 77e minuut werd door Jay Koek het startsein gegeveven voor een spectaculair einde van de wedstrijd. Met een pegel van een meter of 25 meter liet hij het vijandelijke net bollen: 2-2. Vijf minuten kon ROAC ervan genieten, want in de 82e minuut werd wederom een lullige tegentreffer uit een corner geincasseerd: 2-3.

Maar de koek was nog niet op. ROAC ging op zoek naar de gelijkmaker en meer en de verdiende gelijkmaker zou er komen ook. Twee minten voor tijd kopte invaller Jay Helvensteijn de 3-3 raak na een voorzet van Wessel van der Poel. Aan een puntje had ROAC niets en bleef het va banque spelen om de volle buit binnen te slepen. Het leverde een knotsgek slot op waar VVZA uiteindelijk de gelukkigste zou blijken. ROAC wist er in de 94e minuut met een man meer uit te komen, verspeelde toch de bal en in de tegenstoot wist VVZA wel te profiteren. De voorzet belandde precies tussen wal en schip en de spits van VVZA was er als de kippen bij om de bal succesvol te toucheren en de winnende te maken: 3-4.

ROAC moest deze pot winnen om aansluiting te vinden met de veilige haven. Met nog vijf wedstrijden te gaan kan dat nog steeds, alleen zijn de kansen wel flink geslonken. Het programma met onder andere de nummer 1 (SCPB), nummer 3 (ZSGOWMS) en nummer 4 (Roda ’23) voor boeg liegt er ook niet om voor de Rippers. Volgende week eerst naar Utrecht waar middenmoter Sporting ’70 wacht.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer (67. Steef Wortman – 74. Jay Helvesteijn), Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Jay Koek; Wessel van der Poel, Matty van Benten (46. Koen van Klink), Loek van As (80. Djordy Strijk); Kevin de Jong (67. Sam van der Geest), Bart Hogenboom, Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!