S.v. ROAC 1 slaat concurrent CVV Zwervers 1 van zich af

Het is ROAC gelukt drie punten over te houden aan het thuisduel met Zwervers. Door deze overwinning heeft ROAC in ieder geval voor eventjes een gaatje geslagen met de directe degradatieplek.

Want die laatste positie was reeds in bezit van Zwervers. De ploeg uit Capelle had uit de eerste 8 wedstrijden 5 punten verzameld. Dat waren er 5 minder dan ROAC. Toch wist ROAC op voorhand dat het een lastige pot zou worden. Enerzijds omdat Zwervers tot nu toe een zwaar programma had afwerkt, waarin o.a. knappe gelijke spelen tegen Boshuizen en Vlissingen en een overwinning op Spartaan ’20 werden behaald. Anderzijds hanteert Zwervers ook een tactiek wat gebaseerd is op de counter. En ROAC heeft geen ploeg die zich zomaar door een muur speelt.

Dat kwam ook naar voren tijdens de wedstrijd. In de eerste helft had ROAC vrijwel continu het balbezit, maar wist de thuisploeg nauwelijks tot uitgespeelde kansen te komen. De enige kans die echt toe deed was voor Thijs van Seggelen, maar de buitenspeler schoot van dichtbij over. Zwervers gokte zoals verwacht op de counter, maar kon daar niet gevaarlijk mee worden.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld bijna niet. Zwervers leek wel wat brutaler te worden en ROAC werd slordiger in haar spel. Net op het moment dat de Rippers dachten dat een gelijkspel misschien wel het hoogst haalbare was deze middag, werd er alsnog toegeslagen. In de 74e minuut legde Den Hollander een vrije trap op het hoofd van Yoek Bentvelzen. De spits knikte uit een lastige hoek knap raak: 1-0.

Na de achterstand moest Zwervers wel gaan komen en gaf het ruimte weg achterin. Het slotoffensief van de bezoekers mocht eigenlijk geen naam hebben, terwijl ROAC nu juist leuke dingen begon te laten zien. De 2-0 was dan ook veel logischer dan de 1-1 en deze zou ook vallen in de 88e minuut. Sam van der Geest was doorgebroken, omspeelde de doelman, maar werd naar de grond gewerkt. Zo ontving de doelman van Zwervers de rode kaart (enige kaart in deze sportieve wedstrijd) en kreeg ROAC een strafschop. Geen Dammes van der Poel deze keer, maar Kevin de Jong die klus vanaf 11 meter klaarde: 2-0. En zo behaalde ROAC toch het maximale resultaat in een moeizame wedstrijd.

Komende week gaat ROAC op bezoek bij DOSKO. Weer een cruciale wedstrijd, gezien de stand op de ranglijst. Overigens is het ook een bijzonder wedstrijd omdat ROAC voor het eerst in haar geschiedenis een officiele wedstrijd in Brabant zal gaan afwerken. Een wedstrijd waar je als supporter bij kunt, aangezien er een supportersbus zal gaan rijden. Opgeven kan dor een mailtje te sturen naar of geef je naam door achter de bar.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Kevin de Jong, Loek van As, Sam van der Geest; Thijs van Seggelen (62. Jeffrey de Haas), Yoek Bentvelzen (82. Marnick Ouwehand), Djimmy Wagter (46. Martijn van Trigt).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!