S.v. ROAC 1 slaat twee vliegen in één klap

Door zaterdagtweedeklasser Van Nispen met 1-4 te verslaan startte ROAC goed aan zowel de districtbeker als in de Sportiff Company LAV Cup. Omdat Van Nispen en ROAC in beide bekercompetities aan elkaar gekoppeld waren telde deze wedstrijd mee voor beide toernooien.

In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen moest Gidon Reinders Folmer het doen zonder Freek Heemskerk, die nog een bekerschorsing van vorig seizoen uit zat, en de vakantie vierende Jeffrey de Haas. Ook Joep Straathof en Bart Hogenboom waren niet inzetbaar vanwege blessures.

In de eerste helft wist ROAC de wedstrijd al te beslissen. Dat deden de bezoekers met leuk voetbal. Na een kwartier wist Yoek Bentvelzen het net al te vinden. Na een vlotte combinatie prikte de spits met een puntertje via de binnenkant paal binnen: 0-1. In de 40e minuut viel de 0-2. Een prima aanval over verschillende schijven werd afgerond door Bentvelzen. Een paar minuten later viel ook de 0-3. Ricardo Bakker was op avontuur en werd gevloerd in de zestien. Doelman Dammes van der Poel schoot vanaf elf meter feilloos raak.

In de tweede helft kwam Van Nispen snel terug tot de 1-3. Mitchel Boere struikelde in de opbouw over de bal en Tim Koning profiteerde knap door de bal over Van der Poel in het net te leggen. In de fase die volgde had Van Nispen het balbezit, maar kon het nimmer gevaar stichten. Vlak voor tijd profiteerde ROAC van de ruimte kon de opgekomen Jim van der Meer de 1-4 binnen trappen.

Al met al een prima wedstrijd van ROAC waar het in de eerste helft optimaal omging met de geboden ruimte en de wedstrijd vroeg besliste. Komende zondag speelt ROAC thuis tegen zondagtweedeklasser DONK die gisteren ietwat verrassend won van de ambitieuze zaterdagtweedeklasser Deltasport.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker (60. Jim van der Meer), Loek van As, Mitchel Boere, Jacco den Hollander, Floris Hupkes; Sam van der Geest (80. Wessel van der Poel), Cedric den Dekker (60. Jay Koek), Thijs van Seggelen; Yoek Bentvelzen, Djimmy Wagter (75. Loek van der Star).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!