S.v. ROAC 1 slikt thuisnederlaag

Ook in de vijfde competitiewedstrijd is ROAC er niet in geslaagd om een overwinning binnen te slepen. Ondanks een goede tweede helft ging Hillegom met een 2-4-overwinning huiswaarts.

In zeker zin leek deze wedstrijd wel op die van vorige week tegen Fortuna Wormerveer. In de eerste helft had ROAC weinig tot niets te vertellen om het in de tweede helft om te zetten en de tegenstander nog aan het zweten te krijgen. Het verschil met vorige week was wel dat ROAC in de openingsfase eerst zelf twee grote kansen om zeep hielp, alvorens het eenrichtingsverkeer van de tegenstander werd ingezet. ROAC kreeg het niet voor elkaar om in de duels te komen en moest in de eerste helft twee tegendoelpunten slikken.

In de tweede helft werd er van formatie gewijzigd en werd Djimmy Wagter ingebracht. Doodzonde was het dan ook dat Hillegom vrij snel de wedstrijd definitief op slot leek te gooien met de 0-3. Net als de 0-1 viel dit doelpunt uit een vrije trap waar er in de lucht niet goed werd gereageerd door de Rippers. Toch gaf ROAC niet op en een minuut op twee later werd de 1-3 aangetekend. Jay Koek had een splijtende pass in huis en Wagter bracht de bal kalmpjes in het net.

Toen vijf minuten later ook de 2-3 viel door een goal van Sam van der Geest ging iedereen er nog eens goed voor zitten. Helaas werd het offensief van ROAC in de 70e minuut de grond ingeboord met de 2-4 van Hillegom. ROAC probeerde het nog wel, in de laatste tien minuten tegen tien man nadat een Hillegomse verdediger aan de noodrem had getrokken om Wagter af te stoppen, maar het lukte niet meer. Zodoende werd er met 2-4 verloren en heeft ROAC alleen DSOV nog onder zich staan op de ranglijst.

Toch zal niemand in Rijpwetering of Oud Ade moeten panikeren. De eerste helft was absoluut niet goed, maar toch waren er positieve punten te benoemen aan de wedstrijd. De comeback getuigde van doorzettingsvermogen en ook lieten de jonge spelers zien hun mannetje te staan tegen een sterke tegenstander in de eerste klasse. ROAC heeft nu drie ploegen van de top vier gehad en kampt met heel veel blessures. Zo eindige ROAC met geen van haar verdedigers waarmee de Paarsen de afgelopen jaren speelde. Het is zaak dat ROAC zich de huidige situatie realiseert, positief blijft en doorgaat met het ingezette proces. Dan gaat het kwartje vroeg of laat ook een keer de goede kant opvallen.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer, Loek van As, Freek Heemskerk (60. Jort Kneijber), Mitchel Boere (46. Djimmy Wagter), Jay Koek (81. Jay Helvesteijn); Jeffrey de Haas, Wessel van der Poel. Kevin de Jong; Sam van der Geest, Bart Hogenboom (81. Thijs van Seggelen).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!