S.v. ROAC 1 sluit 2019 af met gelijkspel bij DHC 1

ROAC gaat met een positief gevoel de winterstop in. Want het 1-1-gelijke spel bij DHC werd gevierd als een overwinning.

Dat kwam vooral omdat de gelijkmaker pas in de blessuretijd tot stand kwam. DHC was in de 60e minuut goedkoop op voorsprong gekomen toen Quinten van der Kraaij ROAC-doelman verschalkte met een slap rollertje. Een zeldzaam slippertje voor de Ripse goalie. Echter was het Van der Poel zelf die in de blessuretijd toch nog een punt veilig stelde door fraai een penalty raak te trappen.

De eerste zestig minuten van de wedstrijd waren hetzelfde qua spelbeeld. Een DHC wat meer balbezit had en liet beter veldspel zien, maar eigenlijk waren de grootste kansen voor de bezoekers. Sam van der Geest was met een kopbal al dichtbij en ‘vergat’ vlak voor rust een Delftse fout af te straffen. Ook Martijn van Trigt kreeg een behoorlijke kans, maar kon niet krachtig genoeg afdrukken.

Na een uur spelen veranderde het spelbeeld doordat de thuisploeg op voorsprong was gekomen. ROAC ging op zoek naar de gelijkmaker met opportunistisch spel. Daardoor kreeg DHC op de counter meer ruimte, maar verzuimde het de 2-0 te maken. Een kwartier voor tijd bracht Hein Leliveld met Marnick Ouwehand en Dick Heemskerk (na ruim een half jaar blessureleed) nog twee extra aanvallende krachten in. In de blessuretijd werd het werk van ROAC toch nog beloond. Djimmy Wagter werd opzichtig in de rug geduwd en de talentvolle referee Dogterom, geassisteerd door twee neutrale KNVB-grensrechters, nam zijn verantwoordelijkheid. Hoe zuur ook voor DHC, zette Van der Poel de 1-1 eindstand op het scorebord.

Met 18 punten uit 12 wedstrijden heeft ROAC een prachtige eerste seizoenshelft afgewerkt en kan het met vertrouwen uitkijken naar deel twee van de competitie. Maar nu volgt eerst een winterstop met drie voetballoze weken. Een rustperiode die gezien de vele pijntjes en blessuregevallen (Thijs van Seggelen, Loek van der Star en Yoek Bentvelzen) perfect uitkomt.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Kevin de Jong, Jeffrey de Haas, Loek van As (80. Marnick Ouwehand); Martijn van Trigt (75. Dick Heemskerk), Sam van der Geest, Djimmy Wagter.

Zie ook het artikel op Leidenamateurvoetbal.nl: https://leidenamateurvoetbal.nl/2019/zaterdag/1steklasse/dammes-van-der-poel-van-schlemiel-tot-held/

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!