S.v. ROAC 1 sluit eerste seizoenshelft af met een grote teleurstelling

Het had zo mooi kunnen zijn wanneer ROAC gewonnen zou hebben van laagvlieger Laakkwartier: aansluiting met de subtop en met een goed gevoel de winterstop in. De realiteit is echter anders, aangezien een aanvallend onmachtig ROAC niet tot scoren kwam in Den Haag. Omdat Laakkwartier dat wel één keer deed werd het 1-0 voor de thuisploeg.

Dat ROAC moeite heeft met doelpunten maken is geen geheim, maar toch wist het de ploeg tot gisteren in iedere wedstrijd te scoren. Al was daar twee weken terug tegen DOSR wel een eigen doelpunt voor nodig. Tegen Laakkwartier gaven de jongens die het moeten hebben van hun creativiteit niet thuis en dan wordt het wel heel lastig.

Op zich had ROAC het allemaal aardig onder controle. Bij vlagen was het veldspel prima en gaf het geen kansen weg. Alleen ging het steeds weer mis in de laatste passing van de aanval. De enkele keer dat de eindpass wel goed was ontbrak de scherpte bij de afronding. Dick Heemskerk kreeg een vrije schietkans na een uitstekend opgezette aanval van Ricardo Bakker, maar kon de Haagse goalie niet verontrusten. De grootste kans was voor Martijn van Trigt die van een paar meter afstand een cornerbal kon binnentrappen. Hij raakte de bal echter volledig verkeerd en zette daarmee onbedoeld ook de enige gevaarlijke aanval in de eerste helft van de thuisploeg in werking. Een paar seconden later raakte Laakkwartier de bovenkant van de lat na een snelle counter.

De tweede helft begon hoopvol, maar in de 60e minuut ging het mis voor de bezoekers. Nadat op het middenveld niet werd ingegrepen vanwege een miscommunicatie werd de bal van dichtbij op de arm van Freek Heemskerk getrapt. De uitstekend leidende J.W. Jung kon niets anders dan een vrije trap geven. Vanaf een meter of twintig schoot Gio Linnenbank de vrije trap net over de muur binnen: 1-0.

Bij een achterstand in Den Haag weet je dat de trukendoos opengaat en dat gebeurde deze keer ook. Massaal inzakken, tijdrekken en intimideren. ROAC hield het hoofd koel, maar kwam zoals eerder vermeld creativiteit tekort om echt wat te forceren. Toch kreeg Van Trigt nog een 100% kans vlak na de openingstreffer, maar van dichtbij kopte de aanvaller naast het lege doel. Dick Heemskerk werd ook nog vrij voor de keeper gezet, maar de bal was net te scherp waardoor de goalie kon redden. Ook een handvol vrije trappen rondom het strafschopgebied kon ROAC niet omzetten in doelpunten. Laakkwartier kwam er op de counter nog een paar keer gevaarlijk uit, maar wist geen grote kansen meer af te dwingen. Zo eindigde het duel dus in een 1-0-overwinning voor de thuisploeg.

Een uiterst teleurstellende middag voor ROAC. Anders kan deze wedstrijd niet omschreven worden. ROAC heeft even de tijd om de wonden te likken, want de winterstop is aangebroken. Op 4 januari wordt er weer getraind. Oefenduels tegen Jong FC Eindhoven en Hillegom staan gepland op respectievelijk zaterdag 13 en zondag 21 januari. Op 28 januari begint de competitie weer met het cruciale duel tegen Pancratius.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes, Loek van AS (72. Joost van den Bosch), Jeffrey de Haas, Sam van der Geest; Martijn van Trigt (84. Djimmy Wagter), Dick Heemskerk, Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!