S.v. ROAC 1 sluit seizoen af in linkerrijtje

Door een 2-0-achterstand bij het in vorm zijnde TAC ’90 om te buigen in een 2-3-overwinning heeft ROAC de competitie met een goed gevoel afgesloten. In een seizoen waarin zeker niet alles mee zat is het linkerrijtje een prima prestatie. Leuke bijkomstigheid voor de spelers was dat zij dankzij de overwinning ook boven buurman DOSR eindigde.

Drie weken geleden werd ROAC thuis van de mat geveegd door een ontketend TAC ’90 en de verwachting was dat het vandaag ook niet makkelijk zou worden. Dat bleek wel toen ROAC al na een paar minuten spelen op achterstand kwam. Na slordig balverlies op het middenveld werd de rode loper uitgelegd en kon de doorgeschoven Haagse middenvelder de bal binnenschuiven: 1-0.

Na een minuut of tien kantelde het spelbeeld. De thuisploeg wist zich geen raad met de inschuivende verdedigers en ROAC wist de druk aardig op te voeren. ROAC kreeg kansen, zo raakte Sam van der Geest de lat, maar beloonde zichzelf niet. Vlak voor rust kreeg ROAC de deksel op de neus. Hoewel het buitenspel leek, er werd ook gevlagd, werd de 2-0 in de 43e minuut goedgekeurd tot teleurstelling van de Rippers. Toch ging ROAC met een redelijk gevoel de kleedkamers in, aangezien Loek van der Star een minuut later de aansluitingstreffer binnen kopte op aangeven van Jacco den Hollander. Ook nu werd er gevlagd, maar besluit de leidsman anders.

Direct na rust volgde het hoogtepunt van de wedstrijd. Een ‘familiedoelpunt’ waar bijna iedere Ripper betrokken was in de aanval, eindigde bij Djimmy Wagter die de bal achter zijn standbeen in de verre hoek deed belanden. De aanvaller verontschuldigde zich bij de tegenstander voor zijn kunststukje, aangezien de aanvaller zichzelf ook verbaasde. Maar het stond wel 2-2. Niet veel later was Freek Heemskerk namens de bezoekers dichtbij de voorsprong toen hij op de lat prikte.

Vervolgens volgde een periode waarin TAC ’90 weer wat initiatief nam, mede doordat ROAC al veel energie had verspeeld in de eerste helft. Toch bleven de Rippers overeind. In de 82e minuut werd het nog mooier voor de bezoekers. Een voorzet van de ingevallen Koen de Haas werd door de Haagse goalie in de voeten van Dick Heemskerk gestompt. De spits zetten zijn tegenstander op het verkeerde been en schoot met zijn linker het leer tegen het net: 2-3. Naast het feit dat hij hiermee had gezorgd voor de winnende treffer, kroonde hij zichzelf met zijn tiende doelpunt van het seizoen tot de clubtopscorer. Voor het eerst in zijn carrière, en dat op zijn 31e.

Dankzij de comeback wist ROAC zich op de laatste speelronde in het linkerrijtje te spelen, in een seizoen waarin de Rippers heel veel te maken hebben gehad van blessureleed van bepalende spelers. Tel daarbij het bekersucces bij op en ROAC kan met een tevreden gevoel terugkijken op afgelopen seizoen. Nu rest de zomerstop en in september zullen de Rippers met een nagenoeg gelijke selectie een nieuwe poging wagen naar een succes in de tweede klasse.

En uiteraard willen wij DSOV nog feliciteren met hun kampioenschap. Uit het oogpunt van de Rippers gezien ook de terechte kampioen!

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander (82. Ricardo Bakker), Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Cedric den Dekker (73. Loek van As), Jeffrey de Haas, Sam van der Geest; Djimmy Wagter (80. Koen de Haas), Dick Heemskerk, Loek van der Star.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!