S.v. ROAC 1 snoept puntje af van koploper

Het contrast met het resulaat van vorige week was weer groot. Waar vorige week nog met 2-0 werd verloren bij én van de nummer laatst, werd er gisteren op het eigen Hertogspark een puntje gepakt tegen koploper Kampong: 0-0.

En dat puntje mocht gevierd worden als een overwinning. Zonder de geblesseerden Sam van der Geest, Freek Heemskerk en Djimmy Wagter, maar met de teruggekeerde Jeffrey de Haas was de eerste helft nog redelijk gelijkopgaand. ROAC mocht zelfs opbouwen van Kampong, waardoor ROAC in de eerste helft zowaar ook eens aan voetballen toekwam. Niet dat het tot grote kansen leidde, maar wist Kampong ook amper voor elkaar te krijgen. Eénmaal moest Dammes van der Poel redden op een vlammend schot en een aantal klutsballetjes vielen positief uit voor de thuisploeg.

Direct na rust draaide Kampong de duimschroeven aan en werd ROAC gedwongen om een helft lang met ziel en zaligheid het doel proberen schoon te houden. Dat dat uiteindelijk lukte was een teamprestatie van jewelste, maar doelman Van der Poel eiste een hoofdrol op door verschillende practige reddingen te verrichten en door te heersen in zijn doelgebied bij hoge ballen. De frustratie nam narmate het duel vorderde toe bij de bezoekers, wat overigens nooit leidde tot onsportief gedrag, maar genoegen moest genomen worden met een puntje.

En zo wist ROAC op het eigen natuurgras weer een resultaat te behalen. Alle 7 behaalde punten dit seizoen werden thuis behaald. Volgende week krijgt ROAC een nieuwe herkansing om op vreemde bodem een puntje of zelfs een driepunter te behalen. Dat zal dan moeten gebeuren in Amsterdam bij AGB.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander, Jay Koek, Mitchel Boere, Loek van As, Floris Hupkes; Wessel van der Poel, Jeffrey de Haas, Thijs van Seggelen (72. Casper van der Heijden); Kevin de Jong, Bart Hogenboom (88. Jim van der Meer).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!