S.v. ROAC 1 speelt gelijk bij Alphense Boys 1 en is uitgeschakeld

In het vorige verslag werd vermeld dat ROAC al was uitgeschakeld na de nederlaag bij RCL, maar dat bleek te voorbarig. Anders dan vorige jaren gaan vanaf dit jaar de nummers één en twee door naar de knock-outfase. Daardoor bleek er genoeg op het spel te staan bij de wedstrijd tegen eersteklasser Alphense Boys.

ROAC moest dan wel winnen, terwijl de thuisploeg genoeg had aan een gelijkspel om verder te komen in het bekertoernooi. Een lastige opgave, maar de Rippers lieten in de eerste helft zien zeker niet minder te zijn dan Alphense Boys. De organisatie stond en daardoor gaf het vrijwel niks weg. Aanvallend wist ROAC zelf wel het één en ander te creëren. Martijn van Trigt bleek met zijn loopacties ongrijpbaar voor de Alphenaren, maar de spits vergat zichzelf te belonen door tweemaal oog-in-oog met de Alphense goalie op de doelman te schieten. Vlak voor rust viel het doelpunt alsnog, alleen wel voor Alphense Boys. Enigszins tegen de verhoudingen in schoot Thom Nouwens een directe vrije trap achter Bob Brugman: 1-0.

Na de theepauze leek ROAC even moeite te hebben om het energieke spel van de eerste helft voort te zetten, zonder kansen weg te geven. Na tien minuten ging ROAC steeds nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker en in de 70e minuut kwam deze er ook. Thijs van Seggelen benutte een directe vrije trap vanaf een meter of twintig: 1-1.

Een paar minuten later moest de thuisploeg door met tien man toen Patrick Krop geblesseerd het veld moest verlaten en alle wissels reeds waren verbruikt. ROAC kon een kleine tien minuten genieten van het overtal, want Jasper Bentvelsen raakte ook geblesseerd toen Hein Leliveld geen wisselbeurten meer over had.

In de slotfase zette ROAC nog aan voor de winnende treffer, maar de pijp leek inmiddels te leeg. Alphense Boys trok het punt over de streep en bekert zodoende door. Voor ROAC resteert enkel nog de competitie die volgende week, uit bij Groeneweg, van start gaat.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!