S.v. ROAC 1 speelt gelijk tegen Teylingen 1

ROAC heeft met 1-1 gelijkgespeeld tegen Teylingen. En daar schoten beide teams weinig mee op.

Want Teylingen had een driepunter nodig om zo goed als zeker winnaar van de tweede periode te worden. Wel moest dat in Rijpwetering gebeuren met een gehavend team. Drie bepalende spelers, waaronder topscorer Jaap Zwetsloot, gaven de prioriteit aan tripjes i.p.v. aan clubgeschiedenis schrijven. Overigens betekende dit wel de eenmalige terugkeer van Tom van der Vlugt, dus in dat opzicht zat er voor de Sassenheimers ook nog een positieve zijde aan dit verhaal.

Ook ROAC miste in Jeffrey de Haas een basisspeler vanwege een geplande vakantie. Het betekende dat Loek van As na lange tijd van afwezigheid terugkeerde in de basis. Van As vulde dat prima in. Voor de rest moest ROAC het nog steeds doen zonder de geblesseerde Dammes van der Poel en Martijn van Trigt. Ricardo Bakker bleef uit voorzorg aan de kant, terwijl Thijs van Seggelen na een half jaar lang blessureleed weer minuten mocht gaan maken.

Al snel was duidelijk dat Teylingen nauwelijks meer vergelijkbaar is met het Teylingen van de afgelopen jaren. Er werd ook afgelopen transferperiode ‘geshopt’ bij de reserves van buurman Ter Leede, maar vooral de speelwijze is radicaal veranderd. Teylingen heeft het frivole aanvallende spel vaarwel gezegd en zakt nu massaal in om op de counter te spelen. Tegen een ploeg als ROAC, wat ook niet bekend staat om haar aanvallende spel, zorgde dat voor een stugge pot voetbal.

ROAC had 75% balbezit gehad, maar was nauwelijks in staat zich door de zwartrode muur heen te spelen. Een paar kopballetjes, maar meer heeft de Syrische doelman Kharboutli niet te doen gehad. Ook de Ripse goalie Casper van der Geest had niets te doen. Behalve de bal uit zijn net halen toen Teylingen zich in de 40e minuut zich uiterst efficiënt toonde. Tom van der Vlugt was net iets eerder bij de bal dan zijn bewaker Freek Heemskerk en prikte in de korte hoek raak: 0-1.

Na de theepauze speelde ROAC wat doortastender. Al snel maakte Loek van der Star de gelijkmaker. De buitenspeler draaide kort weg en schoot met zijn linker in de verre hoek raak: 1-1. Niet lang daarna was Tom van der Vlugt dichtbij de voorsprong nadat zijn geniale stift op de lat belandde. Even zo geniaal was de aanval van ROAC waarbij linksback Floris Hupkes zichzelf vrij speelde maar voor het vijandelijke doel de bal volledig verkeerd raakte. Ook claimde de Rippers een penalty na een overduidelijke handsbal in het strafschopgebied. Referee Thijs Dogterom kon het voorval perfect zien en zal het als onopzettelijk hands hebben beschouwd.

Zo rond de 70e minuut begon Teylingen zich echt met het spel te bemoeien. het resulteerde in een spel dat in hoog tempo op en neer ging. Prange schoot namens Teylingen van grote afstand op de lat, maar Witkamp had de grootste kans voor Teylingen om het duel te beslissen. Hij profiteerde van een misstap van Mitchel Boere, maar stiftte in de handen van Van der Geest, die koeltjes de bal bleef volgen. Namens ROAC had Van Seggelen het duel nog kunnen beslissen. De invaller treuzelde net te lang en schoot mede daardoor op een verdediger i.p.v. in het doel.

In de blessuretijd kreeg Jacco den Hollander nog een rode kaart voorgeschoteld. De rechtsback maakte een trappende beweging met zijn knie en alhoewel hij niets raakte werd het als natrappen beschouwd.

Al met al een teleurstellende middag voor beide teams. Voor ROAC betekende het alweer het derde gelijkspel na de winterstop. Wil ROAC in de top willen mee blijven draaien, dan zal er komende week bij ONA gewonnen moeten worden.

Opstelling ROAC: Casper van der Geest; Jacco den Hollander, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Loek van As, Rudolf Bax; Loek van der Star, Dick Heemskerk (76. Thijs van Seggelen), Yoek Bentvelzen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!