S.v. ROAC 1 speelt voor de 13e keer gelijk

Meer dan de helft van alle competitiewedstrijden heeft ROAC dit seizoen gelijkgespeeld. Ook uit bij ESTO moest ROAC genoegen nemen met een puntje, want de Rippers kwamen niet verder dan een 0-0-gelijkspel.

En zo kwam er een einde aan een trieste week. Zoals de meesten inmiddels wel zullen hebben vernomen is Froukje de Winter, de moeder van eerste elftalspeler Floris Hupkes, vorige week zondag kort na de wedstrijd ROAC – HVV overleden aan een hartinfarct. Froukje zat op de tribune en zag haar zoon vlak voor tijd nog de belangrijke 1-1 maken. Een uur later was ze er niet meer. Niet te bevatten en ongelofelijk triest voor de hele familie Hupkes.

Gisteren trad het eerste elftal dan ook aan met zwarte rouwbanden en ook Floris Hupkes stond ‘gewoon’ in de basis. Met een minuut stilte voorafgaand aan het duel werd een laatste eerbetoon gegeven.

Dan de wedstrijd zelf. ESTO moest winnen om directe handhaving veilig te gaan stellen, terwijl ROAC juist moest winnen om zeker te blijven van de tweede plek die straks recht geeft op het spelen van nacompetitie. Veel belangen op dit potje die onder leiding stond van scheidrechter Vlek. De referee zou een dikke voldoende scoren.

En eigenlijk scoorde ROAC ook een dikke voldoende, maar vooral op basis van de tweede helft. De eerste helft was redelijk in evenwicht qua mogelijkheden. ESTO was gevaarlijk met corners en op de counter terwijl ROAC voetballend haar kansen afdwong. Het doel werd echter niet gevonden.

In de tweede helft ging ROAC nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer. En dat deden de Rippers met prima voetbal. Er werden ook grote kansen afgedwongen. Loek van As kopte van dichtbij binnen, maar zag de keeper op bijzondere wijze redding brengen. Een kopbal van Sam van der Geest werd van de lijn gehaald en Djimmy Wagter mocht tot driemaal toe op de doelman van ESTO afkomen. Zonder resultaat.

ESTO moest het hebben van de spaarzame counters. Die werden wel gevaarlijk omdat ROAC ook achterin de nodige risico’s moest nemen. Met een beetje meer geluk/pech had hij ook zomaar nog achter Dammes van der Poel kunnen vallen. Misschien dat een gelijkspel dan ook nog wel ergens terecht was.

Snel na de wedstrijd verdween het chagrijn vanwege de misgelopen punten toen duidelijk werd dat HVV niet had gewonnen van RVC ‘33. Met nog 1 wedstrijd te gaan heeft ROAC het nog altijd in eigen hand om tweede te worden. Dan moet er wel gewonnen worden van Laakkwartier, wat Foreholte een pak slaag gaf (5-2) en zich hiermee zo goed als zeker veilig speelde. Het voordeel is dat ROAC thuis speelt, het nadeel zijn de statistieken tegen Laakkwartier. Nog nooit won ROAC van deze Haagse club.

Overigens nog een speciale dank richting Mitchel Boere die voor de wedstrijd voor een heerlijk ontbijt had gezorgd!

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander (70. Yoek Bentvelzen), Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Loek van As, Jeffrey de Haas, Sam van der Geest; Djimmy Wagter, Dick Heemskerk, Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!