S.v. ROAC 1 speelt voor de elfde keer gelijk

Hoewel ROAC de drie punten keihard nodig had, kwamen de Rippers niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen RVC ‘33. Door voor de elfde keer dit seizoen gelijk te spelen nam de concurrentie voor de tweede plaats alleen maar toe. Maar met nog vier speelrondes te gaan heeft ROAC wel alles nog in eigen hand. Echter zal ROAC nog vol aan de bak moeten om de tweede positie in bezit te houden.

RVC ‘33 is bezig aan de een ijzersterke reeks. Met 19 punten werd bijna een perfecte score neergezet in de laatste zeven wedstrijden. Hein Leliveld moest een overwinning zien binnen te halen zonder zijn topscorer Loek van der Star die geblesseerd raakte tegen Teylingen. Wel kon Dammes van der Poel voor het eerst in maanden weer keepen.

De eerste helft was voor RVC ‘33. De bezoekers controleerden het spel en wisten de Rippers terug te dringen. ROAC speelde in aanvallend opzicht slordig en wist nauwelijks tot aanvallen te komen. Echt grote kansen kon RVC ‘33 niet afdwingen, aangezien ROAC verdedigend weinig weggaf. De bezoekers zwijnden wel toen topscorer Frank Stolwijk in de 30e minuut natrapte maar slechts met geel werd bestraft.

In de tweede helft nam ROAC het initiatief over. Van der Poel moest een keer ingrijpen bij een poging van Stolwijk, maar dat was het dan wel. In de laatste twintig minuten schroefde ROAC het tempo op en RVC ‘33 had hier geen antwoord op. De kansen stapelden zich opeen voor de thuisploeg. De eerste was voor Sam van der Geest, die vandichtbij een rebound weer tegen de goalie opschoot. Maar vooral invaller Yoek Bentvelzen had het duel kunnen beslissen. Zijn kopbal ging maar net over en van dichtbij schoot de aanvaller over. Ook Thijs van Seggelen raakte de lat nog.

Omdat ook een legio aan corners en vrije trappen niet het doelpunt opleverde, moest ROAC genoegen nemen met een punt. Een teleurstelling voor de spelers, maar het publiek had een applaus over voor het frivole en aanvallende spel in de tweede helft. Normaal gesproken trekt ROAC zo’n pot naar zich toe, maar vandaag zat het wat tegen.

Complimenten overigens aan de grensrechter van RVC ‘33 die naar eer en geweten vlagde in tegenstelling tot de grensrechter eerder dit seizoen bij RVC ‘33.

Komende maandag gaat ROAC naar Altior toe. Het klinkt cliché, maar deze pot moet gewonnen worden om mee te blijven doen voor plek twee.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Jeffrey de Haas, Rudolf Bax (62. Loek van As); Thijs van Seggelen, Dick Heemskerk (73. Yoek Bentvelzen), Djimmy Wagter.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!