S.v. ROAC 1 speelt wederom gelijk

Voor het eerst dit seizoen is ROAC niet tot scoren gekomen in een competitieduel. Omdat tegenstander ONA ook niet scoorde, werd het doelpuntloos gelijkspel.

Door de 0-0 kwam er dus een eind aan een fraaie statistiek, want geen andere ploeg uit de competitie had het voor elkaar gekregen om elk duel te scoren. De statistiek was extra opvallend, aangezien ROAC qua gemaakte doelpunten tot de minst scorende ploegen van zondag 2C behoort. Allen hekkensluiter GDA en ONA scoorden minder.

Op het historische sportpark van ONA druipt de nostalgie er vanaf. De oude tribunes, het klassieke clubgebouw maar vooral de kleedkamers die alleen met de trap te bereiken zijn zijn uniek. Gelukkig kon er gewoon op het hoofdveld gespeeld worden. Ondanks alle verhalen over de slechte staat, lag het veld er gisteren er helemaal niet zo beroerd bij. De regen had het gras goed gedaan.

Hein Leliveld moest het nog steeds doen zonder vakantieganger Jeffrey de Haas. Voor de rechtsbackpositie kwam de trainer bij Jim van der Meer uit. Jacco den Hollander zit een schorsing uit en Ricardo Bakker is geblesseerd. Zoals Van der Meer in het verleden vaker deed, speelde hij alsof het hele seizoen al op die positie speelt. Het waren echter pas zijn eerste minuten in het vlaggenschip dit seizoen, wat zijn prestatie nog meer glans gaf.

Verdedigend stond ROAC aardig in de eerste helft. Casper van der Geest werd vanuit corners onder vuur genomen, maar de goalie toonde zich meester in zijn vijfmetergebied. Ook op een afstandsschot had hij een prima antwoord. ROAC speelde in balbezit veel te onzuiver. Er werd geen gebruik gemaakt van de ruimte op het middenveld en ROAC wist de Goudse goalie geen enkele keer onder vuur te nemen. De creativiteit nam vlak voor rust nog wat af toen Rudolf Bax zich geblesseerd moest laten wisselen. Dick Heemskerk zakte een linie en Thijs van Seggelen kwam er voorin bij.

Na de theepauze kreeg ROAC meer grip op het duel. Het middenveld kwam in handen van de Rippers en ONA kwam niet veel meer voor de goal van Van der Geest. Echter miste ROAC de kwaliteiten om de stugge verdediging van ONA kapot te spelen. ROAC kreeg wel een 100%-kans, maar Loek van der Star schoot van dichtbij over.

Na 95 minuten floot referee Van Hees af. De leidsman had een prima pot gefloten, maar had ook weinig te doen in het verder sportieve duel. Alleen ONA-spits Robin Plomp viel hierbij uit de toon. Met werkelijk iedereen en alles zocht hij de confrontatie en daarvoor werd hij in de eerste helft al op de bon geslingerd.

En zo mochten beide teams een puntje bijschrijven. Vooral voor ROAC een tegenvaller, aangezien de Rippers bij winst het winnen van de tweede periode nog in eigen hand hadden gehad.

Komende week gaat ROAC op bezoek bij KDO. De ploeg uit De Kwakel is ROAC inmiddels op drie punten genaderd dus er kan gesproken worden van een zespuntenwedstrijd.

Opstelling: Casper van der Geest; Jim van der Meer, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Loek van As (75. Wessel van der Poel), Rudolf Bax (42. Thijs van Seggelen); Loek van der Star (85. Djimmy Wagter), Dick Heemskerk, Yoek Bentvelzen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!