S.v. ROAC 1 start bekercompetitie met een overwinning

Door zaterdagtweedeklasser Zevenhoven met 2-0 te verslaan is ROAC prima gestart in de bekercompetitie. Op die overwinning viel niet zo veel af te dingen.

Het eerste officiële duel van het seizoen kon gewoon worden afgewerkt op het hoofdveld. Het was de thuisploeg die vanaf het fluitsignaal het spel naar zich toe trok. Voetballend kwam Zevenhoven er niet aan te pas en na zeven minuten spelen had ROAC al op voorsprong moeten komen. Pascal de Jong miste in eerste instantie toen hij vrij voor goalie kon aanleggen, maar in de rebound wist hij de bal breed te leggen op Martijn van Trigt. Van Trigt schoot het leer echter op een verdediger die op de doellijn zijn keeper te hulp was geschoten.

Diezelfde Van Trigt kreeg na een kwartier een herkansing na een goed uitgespeelde aanval, maar wederom was het schot niet zuiver genoeg. Toen ook De Jong en Van Seggelen vrij voor het doel niet tot scoren wisten te komen leek een 0-0-ruststand in de maak. Toch kwam de openingsgoal nog in de eerste helft. Vlak voor rust kwam een afgeslagen vrije trap voor de voeten van Freek Heemskerk. De voorstopper legde de bal breed op Van Trigt die voor het lege doel niet kon missen: 1-0.

Na rust begon Zevenhoven sterker en kregen zij direct een grote kans na matig verdedigen door de Rippers. Bob Brugman bracht echter prima redding. Na tien minuten onder druk te hebben gestaan nam ROAC het initiatief weer over. Van Trigt raakte snoeihard onderkant van de deklat en de grensrechter oordeelde dat deze niet over de lijn was geweest. In de 70e minuut besliste Van Trigt het duel door een prima pass van Van Seggelen af te ronden.

In de slotfase verloor ROAC de concentratie en zette Zevenhoven nog eens aan. Het leidde in de 85e minuut tot een penalty voor de gasten na een minder handige charge van Mitchel Boere. Brugman wist de elfmetertrap van Marco Pellegrom echter prachtig te pareren. In de slotminuut kreeg Zevenhoven nog een prima kans voor de aansluitingstreffer, maar ook deze keer wist Brugman de bal tegen te houden.

Zodoende eindigde dit bekerduel in een 2-0 winstpartij voor ROAC. Aanstaande dinsdag speelt ROAC bij RCL haar tweede bekerwedstrijd. RCL wist gisteren met 3-4 bij Gouda (zo) te winnen.

Opstelling: Bob Brugman; Jacco den Hollander, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Jeffrey de Haas (80. Lars van der Meer), Cedric den Dekker, Thijs van Seggelen, Sam van der Geest; Pascal de Jong (75. Rudolf Bax), Martijn van Trigt (82. Steven Termeulen).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!