S.v. ROAC 1 start competitie met pijnlijke nederlaag

ROAC opende gisteren de competitie bij Sporting’ 70 uit Utrecht. Geen onbekende tegenstander, want vorig jaar speelden de Rippers ook al tegen hen. Beide teams degradeerden uiteindelijk via de nacompetitie.

Vorig seizoen verloor ROAC thuis, maar won het uit bij Sporting ’70. Om dat kunstje gisteren in Utrecht te herhalen, moest ROAC van goede huizen komen want Sporting ’70 heeft een goed team. In de eerste helft kwam dat bij hen in uiting door verzorgd veldspel. ROAC stond echter als een huis en gaf niets weg. Het resulteerde in een saaie eerste helft zonder kansen.

Direct in de tweede helft barstte de wedstrijd los. In de 47e minuut werd Loek van As diep gestuurd, lobte de bal over de uitkomende keeper, maar zag zijn lob met de hand door die keeper worden gestopt. Dat was echter dik een meter buiten de zestien, dus mocht hij vertrekken met rood. De vrije trap werd de door ingevallen goalie naast getikt.

Tien minuten later werd het nog bonter. Nu werd Bart Hogenboom diep gestuurd en was het de laatste verdediger van Sporting ’70 die hem een 100%-scoringskans ontnam en ook hij mocht gaan douchen. Wederom leverde de vrije trap net buiten de zestien niets op.

Met nog een half uur op de klok en twee man meer kantelde wedstrijd uiteraard volledig. Sporting ’70 deed wat het moest doen en zakte massaal in. De rode kaarten leken de overgebleven negen spelers extra energie te geven en alles werd uit de kast gehaald om een resultaat over de streep te trekken. Zonder dat het onsportief werd overigens.

Op de counter kon Sporting ’70 een enkele keer nog wat gevaar stichten, maar het moge duidelijk zijn dat het een éénrichtingsverkeer was. Alleen was ROAC niet in staat zich door de hechte muur van de Utrechters te voetballen. Pogingen uit de tweede lijn waren gisteren niet goed genoeg. Toch zou ROAC een handvol kansen krijgen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Matty van Benten, Joost van der Geest en Hogenboom hadden een Ripse treffer op hun voet. Maar de ingevallen Sam van der Geest kwam nog het dichtstbij met een kopbal op de paal.

In de 90e minuut kreeg ROAC de deksel nog snoeihard op de neus. Een vrije trap vanaf eigen helft werd naar voren geslingerd en werd door de sterke spits met een omhaal via de binnenkantpaal binnengewerkt. Een werelddoelpunt die voor een enorme ontlading zorgde bij de thuisploeg. En terecht natuurlijk. ROAC verloor met 1-0 en gezien de twee rode kaarten bij Sporting ’70 een enorm zure nederlaag.

ROAC heeft eigenlijk geen kans weggegeven, creeerde er zelf voldoende om een doelpunt te maken maar verliest toch. Het is de charme van het voetbal zullen we maar zeggen. Komende week kan ROAC zich gelukkig revancheren wanneer AFC Quick 1890 uit Amersfoort op bezoek komt.

Opstelling ROAC: Tijn van der Geest; Jim van der Meer, Mitchel Boere, Wessel van der Poel, Tanno van der Pauwkraan (58. Joost van der Geest); Jay Koek (67. Sam van der Geest), Matty van Benten; Loek van As, Yoek Bentvelzen (80. Jay Helvensteijn), Bart Hogenboom.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!