S.v. ROAC 1 straft kansenmissend Schipluiden 1 af

Na drie nederlagen op een rij wist ROAC eindelijk weer eens te winnen. Schipluiden werd het slachtoffer van de Ripse dadendrang, maar ’Schippie’ zal ook bij zichzelf te rade moeten gaan. In de eerste helft hadden de bezoekers kansen zat om het duel vroegtijdig te beslissen, maar ze deden dat niet. Mede door fantastisch keeperswerk van Bob Brugman en de doeltreffendheid van Pascal de Jong boekte ROAC een fraaie 3-1-zege.

ROAC-trainer Loek Hendriks had zowaar te kampen met luxeproblemen. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Lisse kon Hendriks Jeffrey de Haas, Jacco den Hollander en Loek van der Star weer toevoegen aan zijn lijstje. Het betekende dat Cedric den Dekker op de bank plaats moest nemen. Toch moest Den Dekker al vroeg aan de bak, aangezien hij Sam van der Geest na een minuut of twintig mocht vervangen toen hij geblesseerd uitviel.

Op dat moment keek ROAC al tegen een achterstand aan. Eerst kwam ROAC nog goed weg toen Maurice Flinterman onbedoeld in stelling werd gebracht door Den Hollander. Flinterman mikte echter op de paal. In de 16e minuut was het toch raak voor de bezoekers. Nu gaf Mitchel Boere ongewild de assist op Flinterman. Nu wist hij wel doel te treffen. ROAC kon aanvallend weinig inbrengen in de eerste helft. Van der Star was met een pegel van een meter of twintig nog het meest gevaarlijk voor de thuisploeg.

In het laatste kwartier van de eerste helft werd ROAC overlopen door Schipluiden en mocht het doelman Brugman bedanken dat de wedstrijd in deze fase niet werd beslist. Met katachtige reacties wist hij 100% scoringskansen van Ali Ahidar en Thom van Mil ongedaan te maken. Je zou niet zeggen dat Brugman aanstaande woensdag alweer 37 jaar oud wordt. Ook uit twee gevaarlijke corners kregen de gasten de bal van dichtbij niet in het net. Daar kregen ze voor rust nog de rekening voor gepresenteerd.

In de 45e minuut wist Thijs van Seggelen drie man het bos in te sturen en vervolgens Martijn van Trigt te lanceren. Van Trigt legde de bal breed op zijn spitsenmaatje De Jong, die vervolgens koeltjes de bal in de hoek schoof. Zodoende was de ruststand 1-1, terwijl het net zo goed 1-4 had kunnen staan.

Vlak voor de wedstrijd poseerde het vlaggenschip bij het reclamebord van de nieuwe sponsor EZflower.n

Na rust ontstond er een compleet andere verhouding binnen de lijnen. ROAC gaf niks meer weg en begon de druk steeds meer op te voeren. In de 60e minuut trapte Van Seggelen de bal van grote afstand snoeihard op de lat. Eventjes daarna leek Schipluiden wat terug te doen. Een vrije trap werd door Van Mil prachtig ingeschoten, maar andermaal kwam Brugman met een fantastische safe als winnaar uit de strijd.

In de 74e minuut zou ROAC voor het eerst op voorsprong komen. De Jong werd, met een verdediger in de rug, op de rand van het strafschopgebied aangespeeld. Met zijn lichaam beschermde De Jong de bal om vervolgens uit de draai de verre kruising te vinden. De ontlading bij de spits en zijn teamgenoten was groot. Schipluiden ging na de 2-1 alles of niets spelen. De twee langste spelers werden in de spits gezet met als taak om iets nuttigs met de lange ballen te doen. Het leverde wat dreiging, maar geen grote kansen op.

ROAC kreeg in de slotfase een handvol grote kansen. Van Seggelen miste twee grote mogelijkheden en een doelpunt van invaller Nijs Voordouw werd afgevlagd wegens buitenspel. Laten we het er maar op houden dat het zeer twijfelachtig was, maar de scherp vlaggende grensrechter kreeg zijn zin. Drie minuten later kreeg hij dat niet toen hij De Jong afvlagde. Scheidsrechter Wagner constateerde namelijk dat De Jong geen buitenspel stond, waardoor de spits met een fraaie lob zijn derde van de middag kon maken.

Een povere eerste helft en een prima tweede helft leverde drie broodnodige punten op voor ROAC. Met Brugman en De Jong als absolute uitblinkers kan er met vertrouwen vooruit worden gekeken naar het treffen met TAC’90. Op papier is TAC’90 de grootste titelfavoriet. Het verloor ook niet dit seizoen. Kan ROAC voor een stuntje zorgen in Den Haag?

Opstelling ROAC: Bob Brugman; Jacco den Hollander (70. Jeffrey de Haas), Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Loek van der Star, Sam van der Geest (20. Cedric den Dekker), Thijs van Seggelen, Dick Heemskerk; Martijn van Trigt (82. Nijs Voordouw), Pascal de Jong.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!