S.v. ROAC 1 stunt tegen Delft 1

ROAC heeft de knappe uitoverwinning van vorige week bij Excelsior’20 een prima vervolg kunnen geven door koploper Delft met 2-1 te verslaan. Door de nederlaag moest Delft haar koppositie afstaan aan Woerden.

Doordat Jeffrey de Haas sinds vorige week weer fit is, heeft Loek Hendriks weer wat te kiezen. Zo besloot Hendriks te starten zonder topschutter Pascal de Jong en kreeg Cedric den Dekker zijn basisplaats terug. Thijs van Seggelen schoof door naar de spitspositie.

Op het matige grasveld had de thuisploeg moeite om verzorgd voetbal te laten zien in de beginfase. Ook ontbrak de echte scherpte nog, waardoor Delft de overhand had in het eerste kwartier. De bezoekers waren dreigend, zonder grote kansen af te dwingen. Het duurde een half uurtje voordat ROAC beter in haar spel kwam. Vanaf dat moment werd het meer een wedstrijd. In de 40e minuut kwam Martijn van Trigt een teenlengte te kort om een aanval te verzilveren. Vlak voor rust werd diezelfde Van Trigt vrijgespeeld na een vloeiende combinatie. Het schot wat zeker niet slecht, maar Delft-goalie Klaas van Balen redde knap.

Na rust begonnen de Rippers steeds meer duels te winnen en begon men te geloven in een stuntje. In de 67e minuut veerde de toch zeker 300 thuissupporters op toen Van Trigt fraai de 1-0 op het scorebord zette. Na een een-tweetje tussen de ingevallen De Jong en Erik van Zeil stuurde de laatstgenoemde Van Trigt de diepte in. Van Trigt omspeelde de keeper, maar bevond zich zelf terug in een schier onmogelijke hoek. Al vallend wist Van Trigt de bal toch nog in het verlaten doel te schuiven.

ROAC rook bloed en ging op zoek naar de 2-0. Deze kwam er in de 78e minuut toen Sam van der Geest een corner van Van Seggelen bij de tweede paal in één keer op zijn slof nam. In de korte hoek wist de rechtshalf te scoren tegen de minst gepasseerde ploeg van zondag 2C. Ondertussen namen de irritaties toe bij de spelers van Delft onderling.

Delft besloot na de 2-0 te gaan pompen en kwam zowaar nog op 2-1. De manier waarop was niet zo netjes. ROAC had de bal uit getrapt voor een blessurebehandeling van Van Trigt, zoals Delft dat ook al meerdere keren had gedaan voor hun eigen spelers. Waar de bal steeds netjes terug getrapt werd, besloot Delft nu direct de spits aan te spelen. De forse Sander van Akkeren draaide weg en schoot raak. Het gebeurde allemaal in een paar seconden, waar iedereen van ROAC dacht de bal terug te krijgen. Een leermomentje voor de Rippers.

In de slotfase werd het nog hectisch. ROAC leek op de counter het duel te beslissen toen De Jong en Van Trigt samen op het vijandelijke doel afstormden. De doorgebroken De Jong werd echter van achteren naar de grond gewerkt waardoor een 100%-scoringskans verloren ging. Referee Hollemans was heel mild en toonde slechts geel. Loek van As wist de toegekende vrije trap op randje 16 niet te benutten.

In de absolute slotseconde had Delft de gelijkmaker op haar schoen. Bij een dode spelsituatie werd er geschutterd door de Rippers en werd Noel Cabral Dos Reis met een steekballetje voor Brugman gezet. Brugman redde echter knap en in de rebound schoot de ingevallen Pascal Gemke over. ROAC kon opgelucht adem halen en mocht drie punten bijschrijven.

Dankzij deze driepunter heeft ROAC een buffer opgebouwd van twaalf punten met de streep. Een ongekende luxe voor de debutant. Een leuke bijkomstigheid is dat ROAC na drie wedstrijden gedeeld eerste staat in de derde periode. Volgende week wacht Voorschoten’97. De Voorschotenaren vechten voor hun laatste kansen dus ROAC kan de borst nat maken. Eerder dit seizoen wist ROAC ook niet te winnen van de degradatiekandidaat.

Opstelling: Bob Brugman; Jeffrey de Haas, Erik van Zeil, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Freek Heemskerk, Cedric den Dekker (65. Pascal de Jong), Loek van As, Martijn van Trigt, Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

geen comments

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!