S.v. ROAC 1 trekt driepunter over de streep bij Concordia 1

Iedereen die ROAC een warm hart toedraagt heeft er lang op moeten wachten, maar gisteren was hij dan eindelijk: de eerste uitoverwinning van het seizoen. Op de Brasserkade bij Concordia werd Dick Heemskerk matchwinner, aangezien de middenvelder de enige goal van de middag maakte.

Gemakkelijk ging het allemaal niet. Hein Leliveld kon wel weer beschikken over Floris Hupkes en dat was een opsteker, aangezien het er in eerste instantie op leek dat de linksback er voor langere tijd uit zo liggen. En Martijn van Trigt startte voor het eerst weer in de basis na maandenlange blessureleed. Wel kon Leliveld nog niet beschikken over Sam van der Geest, van wie het herstel tegenvalt. Op Jacco den Hollander hoeft de trainer dit seizoen helemaal niet meer te rekenen nadat de rechtsback tegen Foreholte zijn kruisband afscheurde.

Concordia draait een matige reeks en dat leek het vertrouwen van de Delftenaren geen goed te doen. In tegenstelling tot de eerdere ontmoeting dit seizoen zakte de thuisploeg nu massaal in en gokte op de counter. ROAC kreeg zodoende enorm veel balbezit, maar had grootse moeite om de muur van Concordia te beslechten. Op wat pogingen vanuit de tweede lijn en kopbal van Loek van der Star na konden de bezoekers dan ook niet gevaarlijk worden.

De grootste kansen kwamen op naam van de thuisploeg. In de 20e minuut leverde een ongelukkige handsbal van een verder uitstekend spelende Jeffrey de Haas namelijk een strafschop op voor Concordia. Gelukkig voor de Rippers werd het leer op de paal geschoten en bleef het 0-0. vlak voor rust kreeg Concordia op de counter nog een kans, maar die werd hard in het zijnet geschoten.

In de tweede helft bleef het spelbeeld gelijk totdat de openingstreffer werd gemaakt. In de 55e minuut was het namelijk Dick Heemskerk die met een halve omhaal van dichtbij de Delftse goalie verschalkte: 0-1. Direct nadat Concordia achterkwam gingen ze meer risico’s nemen. ROAC kwam onder druk te staan, maar het vuur was aanwezig en daardoor werden verreweg de meeste duels door ROAC gewonnen. In de 75e minuut leek één momentje van onoplettendheid ROAC punten te gaan kosten, maar de Delftse spits ramde vol op de vuisten van Bob Brugman.

Nu was het de beurt aan ROAC om gevaarlijk te worden op de counter. Van Trigt was al dichtbij de 0-2, maar de grootste kans was voor Thijs van Seggelen. In de blessuretijd schoot hij hard in het zijnet, waar hij de geheel vrijstaande Van der Star over het hoofd zag. Het deed er niet meer toe, want ROAC had stand gehouden en mocht drie punten mee naar huis nemen.

Een zeer aangename overwinning in de strijd tegen degradatie. ROAC moet nu een serie neer gaan zetten om definitief afstand te nemen van de streep. ROAC speelt nu zes thuiswedstrijden op rij, te beginnen tegen concurrent Groeneweg aanstaande zondag. Uit werd daar nog 0-0 gespeeld, maar met een puntje zullen beide ploegen nu geen genoegen nemen.

Opstelling ROAC: Bob Brugman; Ricardo Bakker, Mitchell Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Dick Heemskerk (75. Loek van As), Jeffrey de Haas, Thijs van Seggelen, Rudolf Bax (46. Yoek Bentvelzen); Martijn van Trigt (80. Marnick Ouwehand), Loek van der Star.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!