S.v. ROAC 1 vergeet monsterscore te noteren tegen Concordia 1

Geen Ripper had voorafgaand aan het duel met het hogergeplaatste Concordia gedacht dat ROAC zo simpel langs de gasten uit Delft zou gaan. Hoewel ROAC slechts met 2-0 won, is er nooit sprake geweest van een echte wedstrijd. Dat kwam enerzijds door het prima niveau dat ROAC negentig minuten lang wist vol te houden, maar ook door de povere tegenstand van Concordia. De vraag ‘waren wij nou goed of waren zij nou zo slecht?’ werd na afloop dan ook veel gesteld.

ROAC speelde in ieder geval goed voetbal. Al vanaf de eerste minuten werd Concordia met fris combinatievoetbal naar achteren gedrukt. In het eerste kwartier leverde dat al drie 100%-kansen op. In de tweede minuut was het breedteballetje van Martijn van Trigt op collega-spits Pascal de Jong net iets te scherp, waardoor De Jong de bal niet in het lege doel kun schuiven. Een paar minuten later schoot Van Trigt vogelvrij de bal van dichtbij hoog over en even later raakte Van Trigt de onderkantlat.

Nadat De Jong ook nog een fraaie kans miste, leken de twee ploegen te gaan rusten met een 0-0-tussenstand. In de 44e minuut kwam daar toch verandering in. Na een vlijmscherpe aanval wist Thijs van Seggelen De Jong met een subliem steekballetje te bedienen en nu was het wel raak: 1-0. Twee minuten later kon ROAC weer juichen. Een voorzet kwam voor de voeten van De Jong terecht. De Jong legde de bal breed op de vrijstaande Cedric den Dekker die het leder op zijn beurt voor de goal trok. Freek Heemskerk wist de voorzet met een hakbal achter zijn standbeen in het doel te schuiven. De Delftse grensrechter had nog wel buitenspel van Sam van der Geest geconstateerd, maar Van der Geest deed niet mee aan de aanval en dus besloot referee Van Damme de goal goed te keuren.

Na rust keerde Concordia terug zonder aanvoerder Vincent Krul en ook Willem Groenewegen mocht gaan douchen van zijn coach. Hun vervangers deden het echter niet beter. Geen één keer tijdens de gehele wedstrijd hoefde ROAC-goalie Bob Brugman een redding te maken. Het was tekenend voor het wedstrijdbeeld.

Ook in de tweede helft creëerde ROAC volop kansen met fris voetbal. De hardwerkende Van Trigt had zichzelf best mogen belonen met een doelpunt, maar het wilde niet lukken. Ook De Jong had zijn totaal aantal doelpunten kunnen opschroeven. Het dichtstbij een doelpunt was Cedric den Dekker die zijn voorzet op de lat zag belanden. De officieel debuterende A-junior Sven Hoogenboom kreeg vlak voor tijd ook nog een dot van een kans, maar hij besefte pas te laat hoeveel tijd en ruimte hij had en schoot gehaast over.

Al met al een prima wedstrijd van de Rippers waar iedereen een dikke voldoende scoorde. ROAC zal volgende week hetzelfde moeten brengen om tot een resultaat te komen bij Excelsior’20. Eerder dit seizoen kreeg ROAC namelijk voetballes van de Schiedammers.

Opstelling: Bob Brugman; Erik van Zeil, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Sam van der Geest Cedric den Dekker, Freek Heemskerk, Thijs van Seggelen, Loek van As; Martijn van Trigt, Pascal de Jong (75. Sven Hoogenboom).

Deel dit bericht

Eén reactie op “S.v. ROAC 1 vergeet monsterscore te noteren tegen Concordia 1”

  • marcel van damme schreef:

    REFEREE REKER MOET ZIJN REFEREE VAN DAMME

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!