S.v. ROAC 1 verliest bekerduel in Leiderdorp

Voor de derde keer in 7 jaar tijd nam ROAC het in de districtbeker op tegen buurman RCL. Ook deze derde keer moest ROAC het onderspit delven.

Onder prachtige omstandigheden mocht ROAC aan de bak tegen zaterdagtweedeklasser RCL. De thuisploeg werd ondersteund door een fanatieke aanhang, die het vuurwerk wat ze met de jaarwisseling niet hebben kunnen afsteken netjes hadden opgespaard voor deze wedstrijd. Het zag er fraai uit.

In de eerste helft zou ROAC veel meer balbezit hebben dan de thuisploeg, maar was het te slordig en te mat om het RCL lastig te maken. Ook RCL had moeite om spannende dingen te laten zien aan het publiek, maar kwam na een minuut of 20 spelen wel voor. ROAC stond niet goed bij in een inworp en RCL reageerde attenter op een klutsbal die vervolgens droog naast Dammes van der Poel geschoven werd door Sieb Rutgers: 1-0. Daarmee toonde de thuisploeg zich behoorlijk efficient, want veel vaker zou RCL niet voor het vijandelijke doel verschijnen.

Vlak voor rust kwam ROAC voor het eerst dichtbij een doelpunt. Eerst werd een kopbal van Floris Hupkes ternauwernood van de doellijn gekopt door een Leiderdorpse verdediger. In de rebound was het opnieuw Hupkes die inschoot, maar nu hield de doelman de bal fraai uit zijn doel. Toen was het de beurt aan Joep Straathof, maar de spits werd vakkundig naar de grond geschopt. Wonder boven wonder zag de scheidreschter hier geen strafschop in.

Ook vlak na de rust kreeg ROAC een dot van een kans om de gelijkmaker te maken. Sam van der Geest kon zo vrij als een god in Frankrijk binnen koppen, maar raakt het leer volledig verkeerd. Vervolgens probeerde ROAC de druk op te voere, maar zonder veel succes. RCL loerde op de counter, maar die kon steeds op tijd onschadelijk worden gemaakt, waarbij Freek Heemskerk ook nog een bal van de lijn moest halen.

Inmiddels was de scheidrechter Ernstjan van den Perk geblesseerd geraakt en moest deze vervangen worden. Manon Plandsoen stond toevallig te kijken was bereid het laatste deel van de wedstrijd te leiden. Maar ook Plandsoen was niet van plan om een penalty toe te kennen, want ook de overtreding op Djimmy Wagter binnen het zestinemetergebied leek van het zuiverste soort. Een minuut voor tijd gooide RCL in de persoon van Ali Barokzay het duel op slot door vanuit een vrije trap de 2-0 binnen te koppen.

En zo startte ROAC met een 2-0-nederlaag aan de districtbeker. ROAC speelde zeker geen topwedstrijd, maar een nederlaag was te veel van het goede gezien de kansenverhoudingen en het veldoverwicht die vrijwel gelijk waren aan elkaar. RCL had zich echter een stuk efficienter getoond in de afwerking en daar gaat het uiteindelijk wel om.

Komende zaterdag speelt ROAC haar tweede bekerduel. Thuis op het eigen Hertogspark om 15:30u ontvangt het Binnenmaas.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!