S.v. ROAC 1 verliest bij titelkandidaat

Het is ROAC niet gelukt om een resultaat in Badhoevedorp te bewerkstelligen. Bij titelkandidaat SCPB ’22 werd met 2-0 verloren.

Na de teleurstellende zeperd vorige week thuis tegen nummer laatst DIOS kreeg ROAC bij SCPB ’22 de kans om die zure smaak weg te spoelen. Dat het lastig zou worden tegen de fusieclub, voorheen o.a. Pancratius, stond vooraf al vast. Maar in tegenstelling tot de week ervoor kon ROAC-trainer Bart Jansen nu wel weer beschikken over een complete selectie.

Jansen had een duidelijk plan uitgestippeld tegen en dat betekende dat ROAC in een 4-4-2-formatie zou aanvangen om de goede centrale verdedigers van de thuisploeg het voetballen onmogelijk te maken. Op zich slaagde ROAC daar goed in. Het stond defensief goed in de eerste helft. Op twee momentjes na helaas. In de 15e minuut werd balverlies van ROAC op de counter snoeihard afgestraft: 1-0. En een kleine tien minuten later, toen ROAC tijdelijk met een man minder speelde vanwege een blessurebehandeling, werd een moment van onoplettendheid ook meteen bestraft met een tegendoelpunt: 2-0. Het bleken eigenlijk ook de enige wapenfeiten van de thuisploeg en daarmee waren zij dodelijk efficient.

ROAC kreeg in de persoon van Thijs van Seggelen twee vrije trappen op de rand van het zestienmetergebied en deed beide keren de doelman redding doen brengen. Sam van der Geest zag zijn knappe kopbal tot corner getikt worden. Zo was de wedstrijd dus redelijk in evenwicht, maar keek ROAC wel tegen een ruime achterstand aan.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld weinig. SCPB kreeg het niet voor elkaar om de wedstrijd op slot te gooien en ROAC kreeg het niet voor elkaar om aanvallend potten te breken. Pas in de slotfase, toen ROAC één-op-één ging spelen kwamen er weer wat kansen. Alleen wel in het voordeel van SCPB die de ruimte op de counter beter wist te benutten. De twee mogelijkheden leidde echter tot niets en daardoor eindigde deze ‘saaie’ wedstrijd dus in een 2-0-overwinning voor SCPB.

En zo was het eindresultaat hetzelfde als een week daarvoor, maar houden de Rippers er deze keer een beter gevoel aan over. Dat zal ook nodig zijn, want komende zondag komt Hooglanderveen op bezoek in Rijpwetering. Uit werd met hangen en wurgen 0-0 gespeeld, maar thuis zal een driepunter noodzakelijk zijn om uit de degradatiezone te blijven. Een finale dus al, zo halverwege het seizoen.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer (75. Thomas van Veen), Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Jay Koek; Wessel van der Poel, Sam van der Geest, Matty van Benten, Djimmy Wagter (80. Jay Helvesteijn); Thijs van Seggelen, Koen van Klink (28. Steef Wortman).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!