S.v. ROAC 1 verliest cruciaal duel

ROAC heeft slechte zaken gedaan in de strijd tegen degradatie door thuis met 0-1 te verliezen van concurrent RKDEO. Net zoals in de uitwedstrijd ging het in de absolute slotfase mis voor de Rippers. In Nootdorp hield ROAC er toen nog een puntje aan over, maar afgelopen zondag leverde het helemaal niets meer op.

Erwin van der Lugt werd na de derby tegen DOSR onaangenaam verrast door een lijst met blessuregevallen. Topscorer Martijn van Trigt bleek niet in staat een training af te werken en begon derhalve op de bank. Jeffrey de Haas bleek ook een vervelende blessure over te hebben gehouden aan de laatste wedstrijd en het is nog maar afwachten of hij nog minuten gaat maken dit seizoen. Het betekende wel dat Loek van der Star en Loek van As weer in de basis stonden.

Op de matige grasmat in Rijpwetering begon ROAC niet eens zo slecht. Van der Star kreeg al na een paar minuten een prima kopkans, maar deze verdween over het doel. Al snel bleek dat de twee ploegen aan elkaar gewaagd waren. Zowel ROAC als RKDEO probeerde te voetballen, maar het hobbelige veld maakte dat erg lastig. Toch wist de thuisploeg er in de twintigste minuut een vloeiende aanval uit te gooien. Uiteindelijk werd Van As vrij gespeeld maar hij zag zijn poging op fraaie wijze gekeerd worden door Dennis Hendriks.

Voor RKDEO kwam Tom Simonis een teenlengte te kort om een prima voorzet tot doelpunt te promoveren. En eigenlijk waren dat wel de grootste wapenfeiten in de eerste helft.

Na de theepauze begon RKDEO meer te drukken. Dat deden ze voornamelijk door de lange bal te spelen op de fysiek sterke spitsen. RKDEO was dreigender, maar niet in staat om grote kansen af te dwingen. Thijs van Seggelen kreeg nog een kansje toen hij van een meter of twintig het verlaten doel van RKDEO onder vuur nam, maar deze bal verdween hoog over.

Toen ook de uitstekend spelende Floris Hupkes zijn poging voorlangs zag gaan en ook RKDEO via Sam Ruinaard nog een kans miste leek het op een 0-0-eindstand af te stevenen. Tot de 89e minuut. Een serie van fouten bij de Rippers leidde de 0-1 in. Ruinaard kon van dichtbij vogelvrij een afgemeten voorzet binnenknikken.

ROAC was niet in staat om er een slotoffensief uit te gooien, daar het de hele wedstrijd al moeite had om iets te creëren. Daardoor gingen alle drie de punten mee naar Nootdorp. In een wedstrijd waar geen van de twee ploegen recht had op een driepunter, had RKDEO de meeste mazzel.

Volgende week gaat ROAC op bezoek bij titelkandidaat BMT. Een overwinning zou ROAC wat broodnodige lucht verschaffen in de strijd tegen degradatie.

Opstelling: Bob Brugman; Ricardo Bakker, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Dick Heemskerk, Loek van As (80. Rudolf Bax); Loek van der Star (70. Martijn van Trigt), Pascal de Jong, Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!