S.v. ROAC 1 verliest door zwakke eerste helft van Vredenburch 1

In een zeer matig duel heeft ROAC de 3 punten aan Vredenburch moeten laten. Op het splinternieuwe sportpark in Rijswijk verloren de mannen van trainer Loek Hendriks met 2-0, deze stand was bij rust al bereikt.

In vergelijking met het gelijke spel van de week daarvoor tegen Kickers’69 was er wijziging doorgevoerd in de basiself van ROAC. Spits Loek de Blauw was ten koste van Joost van den Bosch de kompaan van Thijs van Seggelen in de voorhoede van de paarsen.

De wedstrijd begon aftastend. Beide teams probeerde op het smalle, korte kunstgrasveld voetballend de voorhoede te bereiken. De eerste echte keer dat dit gebeurde was het meteen raak. De linksback van de Rijswijkers mocht vrij opkomen en wist zijn rechtsbuiten op de rand van het 16-meter gebied in te spelen. Deze wist vrij gemakkelijk weg te draaien bij linksback Jacco den Hollander en schoot de bal keurig achter doelman Bob Brugman.

ROAC trachtte na deze teleurstelling voetballend de draad weer op te pakken. Mede doordat vele inspeelpasses onzuiver waren lukte dit niet echt. ROAC wist nauwelijks kansen te creëren. Jeffrey de Haas schoot in het zijnet en aanvoerder Freek Heemskerk probeerde in een duel met de doelman van Vredenburch de vreemd fluitende leidsman er van te overtuigen dat hij ten val werd gebracht. Echter beide momenten leidde tot niks.

Linksback Jacco den Hollander, hier in actie tegen Kickers'69 acteerde weer als linksback tegen Vredenburch

Vredenburch probeerde met fysiek en soms irritant spel hun handige spitsen in stelling te brengen. De 2-0 viel echter uit een voorzet vanuit de tweede lijn waarbij de vogelvrijstaande spits de bal knap achter Brugman wist te koppen. 2-0 was dus ook de ruststand.

Trainer Loek Hendriks greep in de rust in door de onzichtbare Pascal de Jong te wisselen voor de kracht en lengte van Joost van den Bosch. Ook werd er omgeschakeld naar een 1-op-1 tactiek om zo meer druk naar voren te kunnen zetten. Dit resulteerde in een aantal goed opgezette aanvallen waarbij spits van den Bosch veelvoudig betrokken was.  Zo wist Loek de Blauw een voorzet van Thijs van Seggelen niet te produceren tot doelpunt, redde de doelman knap op een schot van diezelfde van Seggelen en werd linksback Jacco den Hollander op onbegrijpbare wijze afgevlagd voor buitenspel.

Al met al een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was voetballend en qua strijd niet om aan te zien. De tweede helft daarintegen werd strijd geleverd en gevochten voor elke bal.

Volgende week ontvangt ROAC Blauw-Zwart voor de tweede maal van dit seizoen op het eigen Hertogspark. Hopende dat er ditmaal wel een leidsman aanwezig is zal er om 14.00 uur worden afgetrapt.

Opstelling: Bob Brugman; Perry van der Geest; Adwin van Trigt; Freek Heemskerk; Jacco den Hollander; Jeffrey de Haas (70. Ricardo Bakker); Mitchel Boere; Pascal de Jong (45. Joost van den Bosch); Dick Heemskerk; Loek de Blauw; Thijs van Seggelen.

Overige uitslagen 3de klasse A:
Blauw Zwart – Alphen 0-6
Kickers’69 – BMT 0-2
Scheveningen – DOSR 1-3
FC Lisse – ASC 0-0
Nieuwkoop – Foreholte 2-2
Voorschoten’97 – SJZ 6-0

Deel dit bericht

2 reacties op “S.v. ROAC 1 verliest door zwakke eerste helft van Vredenburch 1”

 • Bob schreef:

  Onze trouwste supporter Tim heeft zo zijn eigen visie op de wedstrijd los gelaten en in mijn ogen een geweldig verslag geschreven.

  “het was een leuke en spannende wedstrijd maar vredenburch was goed in vorm ze scoorde achter me kaar de goals erin achter keeper van sv roac had loten gekocht en wat denk je tja raak 2 flessen wijn gewonnen jacco en tijs jullie waren super in vorm de scheids was reuzend goed en een beetje slecht ik geef hem een 7 maar de rest was het een super zonnige en drukke wedstrijd met veel publiek en daarna gebeurde t ik had 2 flessen wijn en de wedstrijd was al afgelopen en daarna schoot de thuispartij een bal in het doel en ik bleef hangen en de wijn viel t viel in me hand en t bloeide en bloede tot dat de verzorging van vredenburch me hielp me en de supprters van de thuispartij schelde me vriend uit want die jongen van de thuis partij schoot de val in dat net en tja even later werdt me hand in t verband gedaan en de verzorger van vredenburch zei sterke beterschap daarna toen ik terug thuis kwam gelijk maar langs de dokter en ze deden er een verbandje omheen en t werdt met pleisters dichtgemaakt en kreeg ook nog een prik dus zal wel rustig aan doen
  daarna kreeg ik toch nog een heerlijke fles wijn van me vriend die had hij gekregen van vredenburch en tja alle roac speler waren er stil van geworden toen ik viel op dat sportpark met veel cometaar op me vriend zn vader was echt een rare lui die hagenezen
  was weer gezellig

  Groetjes supporter Tim”

 • Vredenburch schreef:

  Dan moet je ook niet vallen. Als wij bij jullie spelen en wederom de 3 punten mee naar huis nemen verwachten wij ook een flesje wijn mee te krijgen!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!