S.v. ROAC 1 verliest eerste thuiswedstrijd van het seizoen

Dat het een lastige klus ging worden was op voorhand al bekend, maar uiteraard wilde ROAC de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in winst omzetten. Daarvoor moest wel Hillegom aan de kant gezet worden en daar slaagden de Rippers niet in.

ROAC begon voortvarend aan de wedstrijd. Net zoals vorige week wist ROAC met prima veldspel het heft in handen te nemen. De eerste mogelijkheid was ook voor de thuisploeg. Uit de draai ging de volley van Pascal de Jong maar net over het doel. ROAC domineerde dus qua veldspel, maar wist verder niet tot grote kansen te komen.

Na twintig minuten draaide het spelbeeld om. Hillegom kwam beter in haar spel en ROAC werd teruggedrongen. Ruben Beentjes raakte met een afstandsschot de deklat en in de slotfase van de eerste helft kregen de bezoekers een paar goede kansen om de score te openen. Bob Brugman redde echter geweldig op een kopbal van Nick van Staveren. Hillegom miste daarnaast nog twee kansen door over te mikken.

Vlak na rust kwam Hillegom wel op voorsprong. Dat was wel terecht te noemen gezien de kansenverhouding, alleen was de manier waarop ongelukkig voor ROAC. Beentjes schoot van randje zestien op doel, maar deze bal werd zodanig van richting veranderd door Mitchel Boere dat Brugman kansloos was. Vijf minuten later verdubbelde Mitchell van der Paard de score nadat ROAC de gasten te veel ruimte gaven om aan te vallen: 0-2.

Het leek nog een lange middag te gaan worden voor de thuisploeg, maar dat perspectief veranderde vrij snel. Uit het niets wist Martijn van Trigt fraai binnen te schieten waardoor het weer een wedstrijd werd. Hillegom kwam er vervolgens nauwelijks meer aan te pas en zal blij geweest zijn toen referee Oskam na negentig minuten voetballen affloot. De Rippers hadden zich namelijk moeten belonen met een puntje.

Eerder had Dick Heemskerk al van dichtbij recht in de handen van de goalie gekopt, maar de grootste kans kwam in de 80e minuut op naam van Van Trigt. Na een vloeiende aanval legde Sam van der Geest de bal breed op Van Trigt. De spits had de bal voor het intikken, maar raakte het leder helemaal verkeerd. Hierdoor kon de keeper de bal alsnog oprapen.

Ook De Jong kon net niet profiteren toen de goalie van Hillegom uitkwam maar de bal niet goed wegwerkte. Jeffrey de Haas had in de absolute slotfase de gelijkmaker ook op zijn voet toen hij vrij mocht aanleggen vanaf de rand van het strafschopgebied. Het mocht allemaal niet zo zijn. De Rippers claimden ook nog een penalty toen Loek van Star binnen de zestien werd gevloerd, Oskam wuifde het voorval weg.

Zo zag het ruim opgekomen publiek (500 man) dat Hillegom er met de punten vandoor ging. Geen schande om van deze prima ploeg te verliezen, maar toch overheerste bij de thuisploeg het gevoel dat er een puntje in had gezeten. Volgende week gaat ROAC op bezoek bij het nostalgische HVV.

Opstelling: Bob Brugman; Jeffrey de Haas, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes (80. Lars van der Meer); Dick Heemskerk (75. Loek van der Star), Cedric den Dekker, Thijs van Seggelen, Sam van der Geest; Martijn van Trigt, Pascal de Jong.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!