S.v. ROAC 1 verliest laatste thuiswedstrijd en zet afscheidnemers in het zonnetje

Grootse plannen hadden de Rippers voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Titelkandidaat AGB moest er aan gaan geloven zodat ROAC het gat met Legmeervogels zou kunnen overbruggen.

Maar na slechts een seconde of vijf werd die opgave nog moeilijker dan dat hij al was. Vanaf de aftrap trok de linksbuiten van AGB op en vuurde van een meter of 18 op doel. Via de rug van Mitchel Boere belandde de bal in de kruising: 0-1.

Na deze tegenvaller pakte ROAC het wel goed op. ROAC zat er zeer kort op en won de meeste duels. Sporadisch wist ROAC gevaarlijk te worden op de counter. AGB wilde de wedstrijd snel beslissen maar kwam niet door de Ripse muur heen. Zo hier en daar nam de irritatie al toe bij de bezoekers, want 0-1 tegen de hekkensluiter die thuis met 6-0 werd verslagen was te mager.

Maar na de theepauze wist AGB de wedstrijd meer naar zich toe te trekken. AGB kwam steeds vaker voor het het vijandelijke doel terwijl ROAC niet meer aan aanvallen toe kwam. Toch moest een zeer zeldzame ketser van Dammes van der Poel AGB een kwartier voor tijd op weg helpen naar de mokerslag. Een dwarrelshot van afstand kreeg Van der Poel niet onder controle: 0-2. Het verzet was gebroken en AGB wist in de slotfase ook de 0-3 nog te maken.

De 0-3 viel nadat Gidon Folmer Reinders een aantal publiekwissels had doorgevoerd. Jacco den Hollander, Jeffrey de Haas en Floris Hupkes speelden hun laatste reguliere thuiswedstrijd van hun loopbaan na tientallen jaren trouwe dienst in het vlaggenschip. De mannen zullen oprecht gemist gaan worden.

Ook na afloop in het volle clubhuis werd er ruimschoots stilgestaan bij het stoppen van drietal, maar werd er ook aandacht geschonken aan het vertek van Reinders Folmer en de 11 mannen die tijdens het Covid-tijdperk stopten. Casper van der Geest, Hein Leliveld, Rudolf Bax, Yoek Bentvelzen, Loek van der Star, Martijn van Trigt, Ricardo Bakker, Joost van den Bosch, Dick Heemskerk, Willem van der Geest en Antoon Vermeij werden toegesproken en kregen een fysiek aandenken voor hun tijd bij het vlaggenschip. Ook teamleider Jan van der Poel en assistent-scheidsrechter Patrick van der Ploeg werden in het zonnetje gezet voor hun bewezen diensten dit seizoen, gelukkig blijven zij hun taken komend seizoen voortzetten. Het bleef nog lang gezellig in het clubhuis en rond 19:30u werd het voortgezet in De Vergulde Vos.

Al met al werd het toch weer een mooie zondag, ondanks wederom een nederlaag op het veld. Volgende week krijgt ROAC nog 1 kans om het gat te overbruggen met Legmeervogels. Dan zal er bij Hoofddorp gewonnen moeten worden en zal Legmeervogels niet mogen winnen.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander (80. Jay Koek), Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes (80. Rens van der Poel); Wessel van der Poel, Jeffrey de Haas (83. Casper van der Heijden), Thijs van Seggelen, Loek van As; Djimmy Wagter (72. Jay Helvensteyn, Bart Hogenboom.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!