S.v. ROAC 1 verliest van VUC 1 en ziet degradatiestreep dichterbij komen

ROAC is er niet in geslaagd om bij VUC een overwinning te boeken. Een ondermaatse openingsfase en het gebrek aan creativiteit brak ROAC op. De gastheren hadden aan één doelpunt in de 8e minuut genoeg voor de driepunter.

Het zag er in eerste instantie niet naar uit dat er überhaubt gevoetbald zou worden. Het had flink geregend en VUC beschikt niet over een heel best veld. Een herkeuring om 11:00 uur gaf aan dat er toch gevoetbald zou worden. Het had er alle schijn van dat VUC koste wat kost wilde spelen, want de kwaliteit van het veld liet te wensen over.

Zonder de vakantiegangers Loek van As en Floris Hupkes begon ROAC aan de aftrap. Loek van der Star en de van een schorsing teruggekeerde Ricardo Bakker namen hun plaatsen in. ROAC kwam in de eerste tien minuten simpelweg tekort. Overal was men een stapje te laat en VUC profiteerde daarvan. In de 8e minuut ontsnapte Rico de Haas aan zijn tegenstander Bakker en oog-in-oog met Bob Brugman faalde hij niet: 1-0. In de minuten die volgden had VUC de score kunnen en misschien wel moeten uitbreiden. Het was Jeroen Nagel die tot twee keer toe in Brugman zijn meerdere moest erkennen.

Na deze fase kwam ROAC beter in haar spel, maar kon het niet echt gevaarlijk worden. De creativiteit ontbrak om door de Haagse verdediging heen te breken en het aanvalsspel was te statisch. Freek Heemskerk was nog het dichtstbij een doelpunt, maar zag zijn kopbal een centimeter aan de verkeerde kant van de paal belanden.

Na rust ging ROAC meer drukken. Het aanvalsspel was beter als in de eerste helft, maar niet genoeg om grote kansen af te dwingen. Ook nu kwam de grootste mogelijkheid uit een voorzet van Thijs van Seggelen. Erik van Zeil kopte de bal van dichtbij over, terwijl Sam van der Geest er beter voor stond. Op de counter probeerde VUC het duel op slot te gooien, dat lukte niet waardoor de Rippers bleven hopen op dat moment dat de bal een keer goed zou vallen. Die bal zou echter niet meer goed vallen, waardoor een nipte 1-0-nederlaag werd geïncasseerd.

Het gat met de degradatiestreep is inmiddels geslonken tot vier punten. En als Voorschoten’97 zondag het inhaalduel met Schipluiden wint zijn het er nog maar twee. Over twee weken wacht het belangrijke treffen met concurrent Concordia. Tot die tijd zal ROAC de rust gebruiken om zoveel mogelijk te herstellen van alle blessures.

Opstelling: Bob Brugman; Erik van Zeil, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Ricardo Bakker; Sam van der Geest, Cedric den Dekker (70. Loek de Blauw), Thijs van Seggelen, Loek van der Star; Martijn van Trigt, Pascal de Jong.

Deel dit bericht

geen comments

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!