S.v. ROAC 1 verliest van WVC (zo) 1 en staat weer niet in de finale

Door thuis met 2-3 te verliezen van zondagderdeklasser WVC  is het ROAC weer niet gelukt om in de finale te staan van de Kaag en Braassem Cup. Dat lukte de Rippers immers nog nooit.

ROAC startte het duel dramatisch en binnen een mum van tijd stond de thuisploeg met 0-2 achter. WVC, nog altijd spelend in Alkmania-outfit, strafte al na een minuut een slipper af van Freek Heemskerk en bij de 0-2 weigerden meerdere paarse verdedigers adequaat in te grijpen bij een klutsbal.

Na die zeven minuten werd het duidelijk dat WVC ook in de voorbereiding het resultaat boven alles stelt. ROAC was de ploeg die het spel maakte, WVC beperkte zich tot lange ballen en het spel ontregelen. ROAC steekt echter nog niet in grootse vorm, waardoor alleen Martijn van Trigt voor rust het net wist te vinden: 1-2.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Toch was het WVC dat zich ook in de tweede helft weer zeer efficiënt toonde voor het doel. WVC profiteerde van een handsbal die werd gemist door de referee en kon daardoor simpel de 1-3 binnen tikken. WVC had niet veel later reden tot klagen toen hen een penalty werd onthouden.

Omdat Van Trigt met een fraai stiftje de 2-3 maakte in de 80e minuut werd het nog een interessant slotoffensief. WVC bleef echter overeind en een enkeling schuwde zelfs ordinair natrappen niet voor een positief resultaat. Het duel eindigde in 2-3 waardoor WVC in de finale stond. ROAC speelde simpelweg nog niet goed genoeg om WVC kapot te spelen en gaf de tegendoelpunten veel te gemakkelijk weg.

Morgen om 12:00 uur speelt ROAC om de derde plek tegen Kickers’69.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!