S.v. ROAC 1 verliest zeer geflatteerd

Wie de 0-3-uitslag las na afloop van het duel ROAC – ZSGOWMS en de wedstrijd niet heeft gezien zal terecht hebben gedacht dat het een makkelijke middag moet zijn geweest voor de nummer drie op bezoek bij de degradatiekandidaat. Het tegenovergestelde was echter het geval en niet eerder dit seizoen deed de uitslag zoveel onrecht aan het spelbeeld en de kansenverhouding.

Want alhoewel ZSGOWMS de meest scorende ploeg van de competitie is zou het in Rijpwetering nauwelijks tot kansen komen. Twee van de drie doelpunten zouden in blessuretijd vallen toen ROAC al een tijdje va banque speelde om tot de verdiende gelijkmaker of zelfs tot een overwinning te komen. De eerste goal, vlak voor rust, zou een prachtig schot zijn uit de tweede lijn. Het was echter nauwelijks een kans te noemen.

ROAC daarentegen zou meer dan een handvol grote kansen afdwingen en speelde daarnaast uitstekend mee met de hoogvlieger. ROAC had in de 36e minuut op voorsprong moeten komen, nadat een handvol pogingen uit de tweede lijn geen succes hadden opgeleverd. De ijverige Matty van Benten dwong ZSGOWMS tot het maken van een overtreding binnen de zestien en referee Gajadien wees naar de stip. Thijs van Seggelen speelde prima maar voelde zich niet zeker van zijn zaak en liet Kevin de Jong trappen. Zijn elfmetertrap ging over de deklat en leek het meest op de pingel van Brobbey van gisteravond tegen PSV.

Niet veel later had ROAC alsnog op 1-0 moeten komen. Een voorzet van Loek van As werd door Van Benten expres genegeerd zodat Sam van der Geest bij de tweede paal kon binnen lopen. De middenvelder kwam een teenlengte tekort. Even daarna waren het dus de Amsterdammers die met hun eerste serieuze poging wel raak prikten: 0-1.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. ROAC ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg wederom grote kansen. Vlak na rust een knappe aanval waar Bart Hogenboom Van der Geest perfect bediende. De middenvelder kon vanaf een meter of tien vrij inschieten maar mikte op de doelman. Vervolgens zouden twee corners ROAC op gelijke hoogte moeten brengen. Wessel van der Poel, vandaag met succes als centrale verdediger opererend bij het ontbreken van aanvoerder Freek Heemskerk, had bij de tweede paal moeten binnen tikken en in de 75e minuut gaf hij Hogenboom bijna de assist. Maar van dichtbij kreeg Hogenboom de bal niet in het doel gefrommeld.

Ook nam Hogenboom de doelman van ZSGOWMS nog tweemaal onder vuur, waar de spits in de eerste situatie zijn teamgenoot Van Benten naast hem over het hoofd zag. Een simpel breedteballetje had daar de gelijkmaker opgeleverd.

Pas een kwartief voor tijd creerde ZSGOWMS haar eerste uitgespeelde kans en kon Dammes van der Poel ook zijn kwaliteiten tonen. Inmiddels raakte de pijp steeds leger en ging ROAC achterin één-op-één spelen. De kans dat de behendige aanvallers van ZSGOWMS op de counter gebruik zouden maken van de ruimte is het risico en dat in de blessuretijd dan ook nog gebeuren. Zo zou ROAC met een 0-3-nederlaag het veld aflopen terwijl het zeker niet onder deed aan, misschien wel beter was, dan ZSGOWMS.

Met nog drie wedstrijden te gaan is directe handhaving nu wel een utopie geworden. Directe degradatie ligt nog wel op de loer aangezien KDO de laatste twee wedstrijden wist te winnen en momenteel ook over een beter doelsaldo beschikt. Het gat is drie punten met hen in het voordeel van ROAC. Altior lijkt zich ook neergelegd te hebben bij de directe degradatie na de nederlaag bij hekkensluiter en het reeds gedegradeerde DIOS. Zowel KDO als ROAC spelen allebei nog tegen nummer vier RODA ’23 en nummer één SCPB ’22. ROAC moet daarnaast nog naar DIOS terwijl KDO nog naar ZSGOWMS moet.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer (81. Joost van der Geest), Mitchel Boere, Wessel van der Poel, Loek van As; Jay Koek, Sam van der Geest (74. Rutger van der Geest), Matty van Benten; Kevin de Jong (74. Koen van Klink), Bart Hogenboom, Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!