S.v. ROAC 1 verspeelt kansen op nacompetitie bij GDA 1

In de strijd om de derde periode ging ROAC vanmiddag op bezoek bij directe concurrent GDA. Behoudens de matige grasmat waren verder alle ingrediënten aanwezig voor misschien wel dé wedstrijd van het seizoen voor beide teams: Goed weer, veel publiek (ruim 500 betalende bezoekers), veel media-aandacht, een uitstekend fluitende referee (de heer Van Sprang) en veel harde, maar faire duels. Toch eindigde de wedstrijd in een deceptie voor de Rippers, want GDA scoorde in de blessuretijd de winnende 2-1.

Overigens maakte GDA qua veldspel wel meer aanspraak op de overwinning. Beide teams deden niet veel voor elkaar onder, maar de Haagse voorhoede maakte het verschil. Dat kwam in de beginfase al tot uiting. GDA ging direct op zoek naar de openingstreffer en was dreigend. De Ripse defensie had haar handen vol, maar hoefde vrijwel geen kans weg te geven.

Het duurde even voordat ROAC aan aanvallen kon gaan denken. Na een half uur produceerde ROAC een knappe aanval waardoor Thijs van Seggelen alleen voor de goalie van GDA werd gezet. Van Seggelen had meer met zijn kans moeten doen, dan zijn gehaaste puntertje over de deklat. Niet veel later dacht ROAC alsnog de openingstreffer te scoren. Freek Heemskerk kopte een vrije trap van Cedric den Dekker in, maar deze werd in eerste instantie gepareerd door de doelman. Sam van der Geest had in de rebound zijn ploeg op voorsprong moeten brengen, maar tot ongeloof van de Paarsen wilde de bal er tot tweemaal toe niet in.

Vlak voor rust kwam dan toch de treffer, maar wel voor GDA. De rechtsbuiten kapte naar binnen en schoot van een meter of 16 in de korte hoek. Normaal gesproken een prooi voor Bob Brugman, maar mede door het hobbelige veld verslikte de Ripse goalie zich in dit schot: 1-0.

Na rust kwam Chiel Hillebrand binnen de lijnen als vervanger van de geblesseerde Erik van Zeil. Het spelbeeld veranderde weinig. GDA liet bij vlagen fraai voetbal zien met hun bewegelijke voetballers, maar ROAC was scherp genoeg om het echte gevaar tegen te houden. In de 60e minuut kwam ROAC ineens op gelijke hoogte. De goal veel redelijk uit het niets, alhoewel de aanval een knappe was. Na een aanval over meerdere schijven belandde de bal uiteindelijk bij Martijn van Trigt die van dichtbij niet faalde. GDA had niet snel daarop de kans om weer op voorsprong te komen, maar vanaf een meter afstand werd de bal op de lat geschoten.

In de fase die volgde kreeg ROAC steeds meer controle over het spel. GDA werd terug gedrongen, maar ROAC wist ook niet tot grote kansen te komen. Daar speelden de Ripse aanvallers te flets voor vanmiddag. Naar mate dat de wedstrijd vorderde kreeg GDA weer meer de overhand. Toch had niemand meer rekening gehouden met de 2-1 in de blessuretijd. De handige linksbuiten ontdeed zich van Jeffrey de Haas en schoot vanuit een lastige hoek via de binnenkant paal raak. Vreugde alom bij de thuisploeg, die wist dat de derde periode nu voor het oprapen ligt.

Voor ROAC dreigt het seizoen uit te gaan als een nachtkaars na deze nederlaag. Degraderen kan niet meer, maar ook het behalen van de nacompetitie voor promotie is ook bijna niet meer mogelijk. In de laatste twee duels tegen RKDEO en kampioen Woerden moet ROAC het beste ervan zien te maken, om toch met een goed gevoel het debuutseizoen in de tweede klasse af te sluiten.

Opstelling: Bob Brugman; Erik van Zeil (46. Chiel Hillebrand), Mitchel Boere, Jeffrey de Haas; Sam van der Geest, Cedric den Dekker, Thijs van Seggelen, Freek Heemskerk, Loek van As; Martijn van Trigt, Pascal de Jong (73. Loek de Blauw).

Deel dit bericht

2 reacties op “S.v. ROAC 1 verspeelt kansen op nacompetitie bij GDA 1”

  • P.v.e schreef:

    als gda geen punt meer haalt en roac nog 6 dan is het toch goed?

    we moeten er wel in blijven geloven,het had even zo goed voor rust 1-3 gestaan,

  • John Terry schreef:

    Das zeker waar…maar het had voor rust ook 3-0 kunnen staan voor GDA.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!