S.v. ROAC 1 verslaat ongeslagen koploper

ROAC heeft voor een stunt gezorgd door koploper Swift met 1-0 te verslaan. Door de nederlaag moest Swift die koppositie na de wedstrijd afstaan aan Sporting ’70. ROAC sluit aan bij de brede middenmoot.

ROAC moest helaas uitwijken naar het tweede (kunst)grasveld, aangezien het hoofdveld door de vele regenval niet bespeelbaar was. Dat overkwam ROAC nu al voor de derde keer in dit prille seizoen. Eerder op het Hertogspark tegen PVC en uit bij KDO werd er ook al een wedstrijd op natuurgras door de Ripse neuzen geboord.

Met Freek van Zeil in de basis, die laatkomer Yoek Bentvelzen verving, speelde ROAC een goede eerste helft. Gesteund met de harde wind in de rug leek ROAC in de 7e minuut al voor te komen, een vrije trap van Thijs van Seggelen werd op de lat gedragen. Maar ook met fraai uitgespeelde aanvallen had ROAC op voorsprong kunnen komen. Vooral de aanval waar Sam van der Geest als eindstation fungeerde maar de doelman op zijn weg vond, was er één voor in de boeken. Swift kreeg naarmate de wedstrijd vorderde meer controle over het spel, maar wist geen gaatje te vinden in de hechte defensie.

Na rust, nu met de wind pal tegen, had ROAC het even zwaar en zwijnde het tweelmaal. Een Amsterdams schot ging over en een corner werd ook overgekopt vanuit riante positie. Daarna stond het weer als een huis in verdedigend opzicht en kwam Swift er maar niet doorheen. De kansen voor ROAC waren een stuk schaarser dan in de eerste helft. De grootste was voor Bart Hogenboom, die vrij kon inkoppen maar dat recht in de handen van de doelman deed. Toch zou het ROAC lukken om het net te vinden. In de 65e minuut had Bentvelzen Van Zeil vervangen, die ’s morgens ook al 45 minuten bij het tweede had gespeeld. Bentvelzen zou vijf minuten voor tijd het goudhaantje van ROAC worden door de enige goal van de wedstrijd te maken. Een messcherpe uitval werd door Hogenboom afgerond. De keeper redde in eerste instantie, maar Bentvelzen kon in de rebound binnentikken: 1-0.

Vervolgens zou ROAC nog tien minuten moeten overleven. Dat werd nog even billenknijpen, maar de overwinning werd over de streep getrokken. Na de late gelijkmaker van vorige week weet ROAC er wederom een resultaat uit te slepen in de slotfase. Het zal de Rippers een boost geven naar de komende weken. ROAC speelt tegen ploegen die onder hen staan, maar daar ging in het verleden al zat vaak mis tegen.

Opstelling: Tijn van der Geest; Jim van der Meer, Wessel van der Poel, Mitchel Boere, Tanno van der Pauwkraan (16. Jort Kneijber); Matty van Benten, Sam van der Geest, Loek van As; Thijs van Seggelen (87. Steef Wortman), Freek van Zeil (65. Yoek Bentvelzen), Bart Hogenboom.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!