S.v. ROAC 1 verslaat Woubrugge 1 nipt

In de eerste wedstrijd van het seizoen heeft ROAC een nipte 1-2-overwinning geboekt bij Woubrugge. De winnende treffer werd pas in de blessuretijd gemaakt.

Hein Leliveld had 18 man opgetrommeld voor het oefenduel met de zaterdagvierdeklasser, maar kon niet beschikken over de geblesseerden Dick Heemskerk, Jeffrey de Haas, Chiel Hillebrand, Loek van der Star en de vakantie vierende Ricardo Bakker. Desalniettemin begonnen de bezoekers prima aan het duel en wist Martijn van Trigt al snel de openingstreffer te maken. Vervolgens kreeg ROAC een handvol kansen, waar het bij de mogelijkheden van Rudolf Bax en Djimmy Wagter misschien wel knapper was om hem te missen dan hem te maken.

Na twintig minuten kwam Woubrugge beter in de wedstrijd en kreeg Shijie Hu, die bij Alphense Boys furore maakte, twee schietkansen vanuit de tweede lijn. Zonder succes overigens. Het spel van de Rippers werd slordiger en Woubrugge profiteerde daar in de 30e minuut optimaal van. Hu onderschepte een te korte terugspeelbal en stelde Thom Buntsma in stelling de gelijkmaker te maken. Gezegd moet worden dat de thuisploeg organisatorisch prima stond, waardoor ROAC voor rust niet echt een vuist meer kon maken.

Na rust kwam Woubrugge er aanvallend niet meer aan te pas. ROAC startte weer te slordig, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd het veldoverwicht duidelijk. Van Trigt raakte de binnenkant van de paal en Yoek Bentvelzen de onderkant van de lat. In de blessuretijd kwam de winnende treffer er alsnog. Wagter wist van een meter of 18 via de binnenkant paal fraai binnen te trappen waardoor de eindstand op 1-2 werd bepaald.

De verplichte penaltyserie werd ook door ROAC gewonnen. Rutger van der Geest miste weliswaar, maar omdat Pieter Elstgeest twee penalty’s van de thuisploeg stopte eindigde deze in 3-4. Aanstaande donderdag speelt ROAC thuis tegen WVC (zo). Ook in het kader van de Kaag en Braassem Cup, waarvan de finaledag plaatsheeft op het Hertogspark.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!