S.v. ROAC 1 verslikt zich wederom in Teylingen 1

Voor de tweede keer dit seizoen heeft ROAC niet weten te winnen van Teylingen. In een eenzijdige wedstrijd waarin de thuisploeg niet goed speelde, maar wel veel kansen afdwong, werden de punten netjes verdeeld: 1-1. Beide ploegen schoten er niks mee op. Voor Teylingen viel, ondanks het behaalde puntje, het doek. De club uit Sassenheim zal volgend jaar weer in de derde klasse actief zijn.

Wanneer je de statistieken erbij pakt wordt ‘het Ripse probleem’ zichtbaar. ROAC staat op een verdienstelijke vierde plek, maar alleen hekkensluiter Teylingen (32) scoorde minder doelpunten dan ROAC (36). ROAC is bijvoorbeeld ook de enige ploeg die meer punten bezit, dan dat het doelpunten maakte. Ook vandaag kreeg ROAC kansen zat, maar de Rippers bleken niet scherp genoeg voor het vijandelijke doel.

ROAC startte slordig en in de beginfase had Teylingen een lichte overhand. Het leverde de gasten geen grote kansen op, maar ROAC werd vrij simpel in bedwang gehouden. ROAC kwam echter wat beter in haar spel en het leverde wat prima mogelijkheden op. Thijs van Seggelen, Freek Heemskerk, Pascal de Jong en Martijn van Trigt wisten de trekker echter niet over te halen.

In de 30e minuut gebeurde dat wel. Misschien wel tekenend voor de wedstrijd, want het was een lelijke goal. Van Seggelen schoot vanaf een meter of 15 op doel. Het slappe rollertje leek een gemakkelijke prooi voor de goalie van Teylingen, maar omdat Heemskerk (in buitenspelpositie) over de bal stapte rolde de bal in het doel. Teylingen protesteerde wegens buitenspel, maar omdat Heemskerk het zicht niet belemmerde van de doelman en de bal niet raakte werd de treffer goedgekeurd. Dat zijn immers de (vernieuwde) regels.

Niet veel later kwam Teylingen alweer op gelijke hoogte. Een dramatische breedtebal van Sam van der Geest op het middenveld werd ROAC fataal. Teylingen schakelde razendsnel om en met een diepe bal werd de snelle Dorus van der Voort in stelling gebracht. Hij omspeelde Bob Brugman en schoof de bal in het lege doel.

Na rust speelde ROAC niet veel beter dan in de eerste helft, maar toch kreeg het voldoende mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In een spaarzame tegenstoot was Tom van der Vlugt in de 70e minuut bijna trefzeker, maar Brugman had een prima save in huis. In de laatste twintig minuten ging ROAC meer risico’s nemen. Op een één of andere manier wilde de bal niet in het doel. Zelfs een bal die al op de doellijn lag kon niet tot doelpunt gepromoveerd worden. In de slotfase kreeg Bob van der Vlugt van Teylingen nog twee gele kaarten gepresenteerd van referee Van den Hoed voor aanmerkingen op de leiding. Profiteren van de numerieke overtal kon de thuisploeg niet meer, waardoor er twee punten verloren werden.

Naast het onnodige puntverlies moest ROAC ook toezien hoe Floris Hupkes in de laatste minuut lelijk door zijn enkel ging. De prognose is dat Hupkes niet meer in actie komt dit seizoen. Hupkes werd vervangen door A-junior Jort van der Geest, die daardoor zijn officiële debuut in ROAC 1 maakte.

ROAC had prima zaken kunnen doen. Bij een overwinning was ROAC opgeklommen naar de tweede plek en had het de leiding genomen in de derde periode. GDA verloor namelijk bij Voorschoten’97. Het was sowieso een weekend vol gekke uitslagen in zondag 2C. Zo wist geen ploeg van de bovenste acht te winnen, terwijl de onderste zes ploegen niet verloren. Het gaat nog reuze spannend worden in deze knotsgekke competitie, zo kan zelfs de nummer twee nog degraderen. ROAC heeft het behalen van de nacompetitie nog in eigen hand, maar dan zal er volgende week maandag wel gewonnen moeten worden bij concurrent GDA.

Opstelling: Bob Brugman; Jeffrey de Haas, Mitchel Boere, Erik van Zeil, Floris Hupkes (90. Jort van der Geest); Sam van der Geest (61. Cedric den Dekker), Freek Heemskerk, Thijs van Seggelen, Loek van As (67. Chiel Hillebrand); Martijn van Trigt, Pascal de Jong.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!