S.v. ROAC 1 wacht nog steeds op eerste thuispunt

Waar ROAC vorig seizoen over ijzersterke thuisstatistieken beschikte, wil het dit seizoen nog niet vlotten. Ook tegen koploper BMT kon ROAC niet voor de ommekeer zorgen. In een spectaculaire wedstrijd werd het 3-4 voor de bezoekers.

Erwin van der Lugt kon beschikken over een bijna geheel fitte spelersgroep en een complete staf (Willem van der Geest was vrijgesproken van zijn rode kaart), alleen de eerste twee doelmannen zijn nog altijd geblesseerd waardoor Roeland Daalmeijer weer plaats nam onder de lat. In de beginfase had Daalmeijer niet zo veel te doen. Sterker nog, de koploper mocht blij zijn dat het niet binnen een minuut met 1-0 achter stond. Na een vlijmscherpe counter bevond Sam van der Geest zich vrij voor de Haagse goalie. De afwerking was echter matig. Niet veel later was het Thijs van Seggelen die ook vanuit prima positie miste.

De bezoekers werden wat dreigender, maar de openingstreffer viel enigszins uit de lucht. Deze keer was het BMT dat een snelle counter in huis had waarna Daalmeijer kansloos was op de droge schuiver. ROAC was niet echt onder de indruk en maakte vrij snel de 1-1. Martijn van Trigt wist de bal te veroveren en wist met uiterste precisie de bal van een meter of veertig over de Haagse doelman te trappen. Een schitterende goal.

Vervolgens kreeg Van Seggelen nog een aardige kans om zijn ploeg naar 2-1 te schieten. Dat gebeurde niet en BMT wist voor de rust nog uit te lopen naar 1-3. De 1-2 was een mislukte voorzet die prachtig in de verre kruising belandde en de 1-3 vlak voor rust kwam uit een vrije trap toen de BMT-spits van iedereen het luchtduel won.

Een domper, maar de Rippers waren er van overtuigd het in de tweede helft recht te kunnen zetten. Het plan leek in duigen te vallen toen Dick Heemskerk in de 54e minuut met rood moest vertrekken. Vlak na de rode kaart raakte BMT de lat met een afstandsschot, maar vervolgens veranderde het spelbeeld compleet.

ROAC ging met een man minder brutaal op zoek naar de aansluitingstreffer en die zou er ook komen. In de 64e minuut was Van der Geest het meest attent in de kluts en tekende de 2-3 aan. Zo’n tien minuten leek een stunt in de maak. Na een counter werd Floris Hupkes naar de grond getrokken en mocht Van Seggelen van een meter of achttien aanleggen. Zijn harde schot was te lastig voor de Haagse doelman: 3-3.

Met nog twintig minuten op de klok leek het nog een lastig verhaal te worden, maar de Rippers hadden het prima onder controle. Op één Haagse aanval in de 85e minuut na. Na vlot combinatiespel werd de Ripse defensie uit elkaar gespeeld en de volley werd hard onder Daalmeijer getrapt: 3-4.

In de slotfase zette ROAC nog eens vol aan. BMT stond onder hevige druk, maar bleef overeind. Zodoende sloot ROAC ook haar vierde thuiswedstrijd af met een teleurstellende nederlaag. Volgende week staat de streekderby tegen Foreholte op het programma. ROAC verloor dit seizoen nog geen uitwedstrijd, dus de Rippers zullen voor een resultaat naar Voorhout afreizen.

Opstelling: Roeland Daalmeijer: Jacco den Hollander (72. Jeffrey de Haas), Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Cedric den Dekker (72. Rudolf Bax), Dick Heemskerk, Thijs van Seggelen, Sam van der Geest; Martijn van Trigt, Loek van der Star (85. Pascal de Jong).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!