S.v. ROAC 1 weer in de slotfase onderuit

Niet voor de eerste keer dit seizoen kreeg ROAC in de slotfase een cruciaal tegendoelpunt om de oren en ook zeker niet voor de eerste keer dit seizoen had ROAC prima mogelijkheden om het duel naar zich toe te trekken. Zo ook op de derbydag bij hoogvlieger Foreholte waar het duel in de 94e minuut verloren ging.

ROAC moest noodgedwongen één wijziging ten opzichte van vorige week doorvoeren: Jeffrey de Haas verving de geschorste Dick Heemskerk. In de eerste helft had de thuisploeg een veldoverwicht. ROAC beperkte zich tot tegenhouden en dat lukte de Rippers aardig. Ondanks dat ROAC, op een paar counters na, niet toekwam aan voetballen werd Foreholte redelijk in bedwang gehouden.

Toch waren de grootste kansen voor de thuisploeg in de eerste 45 minuten. Uit dode spelmomenten bleek Foreholte een ware plaag voor de bezoekers. Vooral de boomlange Sam Lemmers won steevast zijn duel in de lucht en ROAC mocht Roeland Daalmeijer danken voor een aantal prima saves op zijn kopballen. De ruststand was 0-0 en daar kon ROAC prima mee leven.

Hoe anders was het spelbeeld in de tweede helft. Thijs van Seggelen werd als linksbuiten geposteerd en daardoor stond het een stuk beter dan in de eerste helft. ROAC was de ploeg die aanviel en ook prima aanvallen en kansen creëerden, terwijl Foreholte aanvallend weinig tot niets meer klaarspeelden.

Dat ROAC niet scoorde moet de ploeg zich kwalijk nemen. Vooral Martijn van Trigt had meer moeten doen met zijn mogelijkheden. De speler die tot nu toe in dit seizoen het beste presteerde bij ROAC miste scherpte tegen Foreholte. Dat kwam in de 87e minuut ook in uiting toen de spits na een vloeiende aanval vogeltje vrij voor doelman Van Schie kwam te staan. De afronding was echter teleurstellend.

Toen iedereen zich leek op te maken voor een 0-0 ging het alsnog mis. Niet geheel verrassend was het Lemmers die een vrije trap fraai achter de kansloze Daalmeijer wist te koppen: 1-0. Hoe zuur ook voor ROAC, het was wederom hetzelfde verhaal. En na negen wedstrijden is het lastig om het dan nog over pech te hebben. De Rippers moeten zich achter de oren krabben en zich afvragen hoe dit steeds kan gebeuren.

Hoe dan ook, aanstaande zondag wacht FC Lisse. En deze wedstrijd moet hoe dan ook gewonnen worden.

Opstelling: Roeland Daalmeijer; Jacco den Hollander, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Jeffrey de Haas, Sam van der Geest, Thijs van Seggelen, Cedric den Dekker (78. Rudolf Bax); Martijn van Trigt, Loek van der Star.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!