S.v. ROAC 1 werkt aan conditie bij UVS 1

ROAC heeft in de tweede bekerwedstrijd eigenlijk geen seconde aanspraak gemaakt op een goed resultaat. Bij een kwalitatief beter UVS werd er met 2-0 verloren.

Op papier zou ROAC de favoriet moeten zijn aangezien de Rippers komend seizoen in de eerste klasse uitkomen en UVS in de tweede klasse. Daarnaast wist ROAC de Leidenaren de afgelopen twee seizoenen uit het bekertoernooi te knikkeren. Wie zich echter wat meer verdiepte in het materiaal zal al snel de conclusie hebben getrokken dat UVS meer kwaliteit in huis heeft dan de dorpsclub. Onder andere Tomas Tavilla en Sven Verlaan met tweede divisie ervaring werden gehaald en Enrico Geus van Stompwijk ‘92 is ook toegevoegd aan de groep. Dat Geus en Tavilla op de bank begonnen en jongens als Daan van der Zwaan en Thom de Vries helemaal niet bij de groep zaten zegt genoeg.

Bij ROAC kwam alleen Kevin de Jong over van Meerburg. Maar ook vandaag kon Hein Leliveld niet beschikken over dragende krachten als Sam van der Geest en Martijn van Trigt die nog vakantie vieren. Floris Hupkes had een bruiloft en Mitchel Boere, Rudolf Bax, Dick Heemskerk, Ricardo Bakker, Loek van der Star en Joost van den Bosch keken geblesseerd toe. En die laatste twee waren met hun goals de afgelopen twee jaren verantwoordelijk voor de Ripse productie tegen UVS.

Zodoende moest ROAC zich beperken tot tegenhouden en gokken op een momentje op de counter. Het tegenhouden ging op zich nog redelijk, ondanks het feit dat UVS minimaal 80% balbezit had. In de 8e minuut ging het echter wel fout. Bart van der Weijden mocht ongehinderd opstomen, bediende Isi Adima met een steekbal en laatstgenoemde prikte knap raak in de verre hoek: 1-0.

De tweede grote kans voor UVS kwam uit een vrije trap kon Ayoub El Houari vrij inkoppen, maar hij deed dat veel te hoog. ROAC was op een poging uit de tweede lijn van Yoek Bentvelzen niet gevaarlijk geweest toen referee Van Kommer voor de rust floot.

Na rust eenzelfde spelbeeld, alhoewel ROAC iets meer uit haar schulp trok zonder tot kansen te komen. In de 60e minuut werd het wel duidelijk dat ROAC geen resultaat ging halen. El Houari begon aan een solo en ging en rondde deze na een combinatie met Adima zelf af: 2-0. En zo bleken de gastheren toch zeer efficiënt met hun kansen om te gaan.

In het laatste half uur gebeurde er niet veel meer. ROAC werkte hard om de schade beperkt te houden en gaf ook niets meer weg. Aanvallend wist het echter niets meer te brengen. UVS won dan ook dikverdiend en is zo goed als zeker geplaatst voor de volgende ronde. En in de competitie zullen ze ook vol voor de titel gaan spelen.

Voor ROAC was het een moeilijke middag waarin het vooral aan de conditie heeft kunnen werken. Ondanks het kwaliteitsverschil gaf ROAC relatief weinig weg, maar aanvallend zal er meer moeten worden gebracht. Volgende week speelt ROAC de derde bekerwedstrijd tegen Foreholte. Bij winst plaatsen de Rippers zich sowieso voor de volgende ronde.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander, Freek Heemskerk, Jeffrey de Haas, Jim van der Meer; Cedric den Dekker (70. Wessel van der Poel), Loek van As, Kevin de Jong; Bart Hogenboom (46. Joep Straathof), Yoek Bentvelzen, Djimmy Wagter (75. Thijs van Seggelen).

Deel dit bericht

2 reacties op “S.v. ROAC 1 werkt aan conditie bij UVS 1”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!