S.v. ROAC 1 wint bij DIOS 1 en maakt zich op voor de nacompetitie

ROAC wist wat het moest doen bij de hekkensluiter om niet rechtstreeks te degraderen naar de derde klasse. Dat winnen van de nummer laatst makkelijker gezegd is dan gedaan bleek echter al eerder dit seizoen toen ROAC thuis met 2-3 nat ging tegen DIOS.

Maar in Nieuw-Vennep zou ROAC eigenlijk nooit in de problemen komen en dat is een compliment aan de ploeg waard. ROAC zou de gehele wedstrijd zeer geconcentreed spelen, bijna niets weggeven en zelf legio kansen creeren. Vooral in de beginfase was het een éénrichtingsverkeer en eigenlijk hadden zowel Bart Hogenboom als Sam van der Geest de bezoekers binnen een paar minuten op voorsprong moeten zetten. Vervolgens volgden meerdere pogingen uit de tweede lijn, alvorens DIOS pas rond de 15e minuut in de buurt van de Ripse goal kwam. Het rollertje werd voorlangs gekeken door Dammes van der Poel.

Na een klein half uur begon DIOS iets meer uit haar schulp te trekken, maar juist op dat moment sloeg ROAC toe. Hogenboom had een actie in huis en bediende Matty van Benten die afrondde: 0-1. Vlak voor rust zou ook de 0-2 vallen en dat doelpunt had wel wat weg van de 0-1, ware het niet dat deze van linkerflank werd opgezet door Loek van As en werd binnengeschoten door Hogenboom.

Na rust zette DIOS weer even aan, zonder dat dat kansen op zou leveren. In de 52e minuut werd het duel definitief op slot gegooid door Thijs van Seggelen. Met een heerlijke pegel van een meter of twintig werd de kruising gevonden: 0-3.

ROAC zou de wedstrijd vervolgens uitspelen en kreeg zelfs meerdere kansen op een grotere score. Vooral Van Seggelen en Hogenboom waren dichtbij met pogingen op de paal. Het mocht niet baten, ROAC had een prima wedstrijd gespeeld en ruim gewonnen. Omdat VVZA verloor van Altior zou ROAC zelfs nog een plekje stijgen op de ranglijst. In ieder ander jaar zou de tiende plaats handhaving hebben betekend, maar dit jaar is de degradatieregeling flink verscherpt waardoor ROAC toch nog aan de bak moet om tweedeklasser te blijven.

Dat zal nog heel lastig gaan worden, want drie finales moeten gewonnen worden om dat voor elkaar te krijgen. Te beginnen met komende zondag wanneer het Amsterdamse Swift op bezoek komt. Swift won een periode in de derde klasse D en strijdt voor promotie. Er moet sowieso een winnaar komen, dus er staat genoeg op het spel om de Rippers te komen steunen in hun strijd.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer, Wessel van der Poel, Mitchel Boere, Loek van As; Matty van Benten (80. Joost van der Geest), Jay Koek (80. Steef Wortman), Sam van der Geest (75. Djordy Strijk); Djimmy Wagter (70. Jay Helvesteijn), Bart Hogenboom, Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!