S.v. ROAC 1 wint degradatiekraker van HVV 1

In een rechtstreeks degradatieduel heeft ROAC concurrent HVV met een 2-0-nederlaag naar huis gestuurd. Op het laatste kwartier na kwam HVV nauwelijks in het stuk voor, dus kan de Ripse overwinning als terecht beschouwd worden.

ROAC-trainer Erwin van der Lugt had met luxe-problemen te maken, waardoor Van der Lugt over een sterke bank beschikte. De van een vingerbreuk herstelde Pieter Elstgeest deed dienst als reservedoelman, terwijl ook Dick Heemskerk, Cedric den Dekker, Jacco den Hollander en Loek van der Star plaatsnamen in de dug-out. Zij zagen hun teamgenoten voortvarend starten, want al na twee minuten stond ROAC met 1-0 voor. Een vrije trap van Loek van As kwam via de muur bij Pascal de Jong voor zijn voeten en De Jong gaf Martijn van Trigt een niet te missen kans.

Na de voorsprong ging ROAC driftig op zoek naar een grotere marge. HVV kwam nauwelijks onder de druk vandaan, maar ROAC wist ondanks het grote veldoverwicht niet tot 100%-kansen te komen. Heel sporadisch werd HVV dreigend, voornamelijk uit dode spelmomenten. De grootste kans was voor Quincy Tjaden, maar zijn lob ging ruim naast.

Na de theepauze veranderde er niet zo veel aan het spelbeeld, al kreeg ROAC nu wel heel grote kansen. De Jong kreeg binnen zeven minuten twee dotjes om ROAC naar 2-0 te zetten, maar miste het vijandelijke doel. In de 63e minuut zette HVV daar wat tegenover na een prima aanval die vanaf de rand zestien hard werd naast geschoten door aanvoerder Jaap Akerboom.

Een minuut later was het voor ROAC wel raak. Na een prima aanval werd De Jong aangespeeld met zijn rug naar het doel. De spits draaide weg en schoot van een meter of twintig, via het been van een tegenstander, mooi raak in de verre hoek: 2-0.

Na de 2-0 ging HVV risico’s nemen en in het laatste kwartier leverde dat bijna wat op. Bob Brugman was echter bij de les en had nog een tweetal prima saves in huis. Op de counter kreeg ROAC ook alle ruimte om het duel op slot te gooien, maar de 3-0 bleef uit. Zodoende boekte het vlaggenschip alweer de derde overwinning in de laatste vier competitieduels en werkt het met een goed gevoel toe naar de wedstrijd van aankomende zondag. Hoogvlieger Laakkwartier komt dan op bezoek.

Opstelling: Bob Brugman; Ricardo Bakker, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupes; Loek van As, Sam van der Geest (76. Dick Heemskerk), Rudolf Bax; Thijs van Seggelen (81.  Loek van der Star), Pascal de Jong, Martijn van Trigt. 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!