S.v. ROAC 1 wint derby in Roelofarendsveen

Voor de tweede keer in de geschiedenis heeft ROAC bij DOSR een overwinning geboekt. De Rippers mochten de drie punten bijschrijven na een gelukkig eigen doelpunt van Bram Reijnders in de slotfase van het duel.

Gezegd moet worden, ROAC maakte meer aanspraak op de overwinning dan de thuisploeg maar een gelijkspel zou het meest logisch geweest zijn. Beide ploegen hadden het verdedigend prima in orde en wisten daardoor weinig kansen te creëren.

In de eerste helft had ROAC een veldoverwicht. Dick Heemskerk was steeds aanspeelbaar en DOSR had veel overtredingen nodig om de spits onschadelijk te maken. Ook Thijs van Seggelen speelde één van de zijn betere wedstrijden dit seizoen en Lesley van der Meer kon nauwelijks grip op de buitenspeler krijgen. Toch kwam ROAC niet verder dan wat pogingen van afstand. DOSR kon aanvallend ook niets brengen, waardoor de supporters een typische derby voorgeschoteld kregen.

Wel konden de 800 toeschouwers genieten van van ferme duels die werden uitgevochten. Referee Waleveld liet veel toe en dat kwam de wedstrijd ten goede. Uiteindelijk trok Waleveld drie gele kaarten, waar menig scheidsrechter veel vaker naar zijn borstzakje zou hebben gegrepen.

In de tweede helft begon DOSR zich aanvallend meer te laten zien. ROAC was echter het dichtst bij de openingstreffer toen Martijn van Trigt zijn solo afsloot met een schot op doel. Zonder succes. Guido van der Meer kopte namens de thuisploeg al duikend in de handen van Dammes van der Poel. Diezelfde Van der Poel kwam in de 80e minuut met de schrik vrij toen hij een cornerbal uit zijn handen liet glippen. Freek Heemskerk kon met een sliding voorkomen dat Julian Dobbe van dichtbij raak kon trappen.

Toen iedereen al genoegen had genomen met een 0-0-gelijkspel viel het doelpunt alsnog. Een corner van Loek van As werd bij de tweede paal door Reijnders in eigen doel gewerkt. Zuur voor de rechtsback die verder kon terugkijken op een prima pot, maar voor ROAC uiteraard een welkom cadeautje. Dick Heemskerk kwam een minuut later alleen te staan voor Van Vliet, maar de doelman redde knap. DOSR was niet meer in staat om er een slotoffensief uit te persen, waardoor ROAC de punten mee mocht nemen naar Rijpwetering.

Na het duel was het gezellig zat in de kantine van DOSR. In de avond mocht de selectie van ROAC aan de spareribs die door Café-restaurant Hogenboom werden gesponsord aan de winnaar van de derby. Namens de selectie bedankt!

Komende week wacht het thuisduel met TAC ’90. Een lastige tegenstander, maar ROAC heeft vertrouwen gekweekt en gaat voor de drie punten.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Jeffrey de Haas, Loek van As; Thijs van Seggelen, Dick Heemskerk, Martijn van Trigt (87. Djimmy Wagter).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!