S.v. ROAC 1 wint draak van een wedstrijd

ROAC heeft goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie door Wilhelmus met 2-3 te verslaan. Naast de drie broodnodige punten, nam ROAC ook revanche voor de eerdere 2-6-nederlaag tegen deze ploeg.

In vergelijking tot de afgelopen weken moest Erwin van der Lugt het doen zonder Loek van As die moest werken. Dick Heemskerk kreeg daardoor een basisplaats toegewezen. Ook de thuisploeg was niet compleet. Onder andere spits Kevin Langeveld moest vanaf de zijlijn toekijken, omdat hij een schorsing uitzit.

Net als vorig jaar werd er uitgeweken naar het troosteloze tweede veld, wat voorzien is van kunstgras. Door de regen die zondagochtend was gevallen was er namelijk besloten dat spelen op echt gras niet mogelijk was. Of het door de treurige entourage kwam of niet, ROAC speelde inspiratieloos in de beginfase. De bezoekers werden in de twintigste minuut in het zadel geholpen toen Achmed Akbulut een harde charge inzette op de enkel van Rudolf Bax. Bax kon gelukkig doorspelen, dat gold niet voor Akbulut die met rood mocht vertrekken.

Na de rode kaart was Wilhelmus dichtbij de openingstreffer, maar Bob Brugman hield ROAC op de been. Vlak voor rust kreeg ROAC toch de gewenste voorsprong. Pascal de Jong zette goed door en legde de bal breed op Martijn van Trigt. Voor de Ripse topscorer was het een koud kunstje om de bal binnen te schuiven. Met een 0-1-voorsprong voor ROAC werd er ook gerust.

Na de theepauze kwam Wilhelmus veel feller uit de startblokken. Het was dan ook verdiend dat Dennis van der Poel de 1-1 mocht maken. Toch kwam ROAC weer snel op voorsprong. Gestuntel in de Voorburgse defensie werd door Martijn van Trigt keihard afgestraft: 1-2. Vijf minuten later mocht Van Trigt de derde van de middag maken, toen er opnieuw niet adequaat werd ingegrepen achterin bij Wilhelmus.

Nadat ROAC op een comfortabele 1-3-voorsprong was gekomen probeerde Wilhelmus nog wel wat te forceren, maar gevaarlijk werd de thuisploeg niet meer. ROAC speelde te slordig om op één van de vele aanvallen de 1-4 te maken. Toch kwam er nog een doelpunt. In de vierde van de totaal zeven minuten blessuretijd kreeg Wilhelmus een penalty cadeau, nadat Mitchel Boere een overtreding gemaakt zou hebben. Van der Poel tekende voor zijn tweede van de middag en dat was direct de einduitslag.

Overal gezien een draak van een wedstrijd, waarin wel de drie punten werden binnengesleept. Al te vaak dit seizoen was precies het tegenovergestelde het geval voor de Rippers: goede wedstrijden leverde geen resultaat op. Volgende week wacht het cruciale duel tegen Voorschoten’97 (zo). Bij winst kan Voorschoten op acht punten gezet worden.

Opstelling ROAC: Bob Brugman; Ricardo Bakker (84. Jacco den Hollander), Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Dick Heemskerk (46. Steven Termeulen), Rudolf Bax; Thijs van Seggelen, Pascal de Jong (75. Loek van der Star), Martijn van Trigt.

 

Deel dit bericht

Eén reactie op “S.v. ROAC 1 wint draak van een wedstrijd”

  • Leo schreef:

    Heb genoten meiden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!