S.v. ROAC 1 wint een punt tegen TOGB 1

ROAC blijft in eigen huis ongeslagen omdat ook TOGB uiteindelijk niet van ROAC wist te winnen. De hoogvlieger uit Berkel en Rodenrijs kreeg genoeg kansen, maar vond het net niet waardoor er doelpuntloos werd gelijkgespeeld.

En dat was toch wel een kleine opsteker na de kater die was opgelopen na het bekerduel tegen Nieuwerkerk. Vooraf (en achteraf) hadden de Rippers zeker getekend voor een puntje tegen deze sterke tegenstander.

In de eerste helft kwam de krachtsverhouding niet eens zo zeer tot uiting. De grootste kans zouden de bezoekers krijgen in de 41e na een onterecht vergeven corner. Van dichtbij kon Dammes van der Poel redding brengen.

Direct na de theepauze voerde TOGB de druk op en dat resulteerde in een aantal grote kansen. Het vizier van de bezoekers stond duidelijk niet op scherp en daardoor zou ROAC in de wedstrijd blijven.

Hoewel ROAC aan het overleven was, kreeg het wel wat kansen. Sam van der Geest kon vrij inkoppen uit een vrije trap van Jacco den Hollander. Alleen deed de middenvelder dat recht in de handen van de doelman. Ook Djimmy Wagter leek de stunt compleet te maken door in de blessuretijd op de counter de 1-0 aan te tekenen. Vlak voordat hij de trekker wilde overhalen werd Wagter in de rug geduwd en was de kans verkeken. De jonge referee Tiesinga liet de hele wedstrijd al veel doorspelen en zou hier ook niet voor fluiten. Derhalve eindigde het duel in 0-0.

Gezien het wedstrijdbeeld werd het punt als een bonuspunt beschouwd door de Rippers. Het goede gevoel zal meegenomen moeten worden om volgende week bij Boshuizen ook een resultaat te pakken. Want ondanks de tegenvallende competitiestart van de Leidenaren, mag het duidelijk wezen dat het een loodzware klus wordt.

Opstelling ROAC: Dammes vand er Poel; Jacco den Hollander, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Kevin de Jong, Loek van As, Sam van der Geest; Thijs van Seggelen (71. Bart Hogenboom), Yoek Bentvelzen, Djimmy Wagter.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!