S.v. ROAC 1 wint eerste bekerwedstrijd

De eerste officiële wedstrijd van het seizoen is door ROAC in een minimale winst omgezet. De kersverse eersteklasser versloeg kersverse tweedeklasser DIOS met 1-0.

Na wederom matige resultaten in de strijd om de Kaag en Braassem Cup ging het nu weer om de knikkers. DIOS uit Nieuw. Vennep was de tegenstander en zij waren afgelopen seizoen via de nacompetitie uit de derde klasse geklommen. Op papier zou dit dus een prooi voor ROAC moeten worden.

En alhoewel het resultaat maximaal was, zal DIOS niet onder de indruk geweest zijn van ROAC. Aanvallend brachten de Rippers te weinig. In de eerste helft was het met twee counters uit het boekje dichtbij een doelpunt, maar tekenend was dat het enige doelpunt van de wedstrijd vanaf een meter of dertig tot stand zou komen. Debutant en Nieuwkomer Kevin de Jong trapte het leer met een flinke zwabber en de doelman van DIOS kreeg de bal niet onder controle: 1-0.

Na de rust zette DIOS aan en kreeg het direct de enige kans van de wedstrijd. De spits kopte echter midden in de handen van goalie Dammes van der Poel. DIOS bleef drukken, maar mist simpelweg kwaliteit om zich door de defensie van ROAC heen te spelen. Op de counter kreeg ROAC meerdere kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Maar ondanks dat de 2-0 uitbleef, zou het niet spannend meer worden.

Het gebrek aan vele kansen en uiteindelijk doelpunten werd gecompenseerd met het feit dat ROAC bijna niets weggaf. Qua dominantie had het beter gemoeten, maar coach Hein Leliveld mag het excuus aanvoeren dat hij met ‘minimale middelen’ moest handelen.

Het gemis van Sam van der Geest, Martijn van Trigt, Ricardo Bakker, Joep Straathof, Cedric den Dekker (vakantie), Dick Heemskerk, Thijs van Seggelen, Loek van der Star, Joost van den Bosch en Rudolf Bax (geblesseerd) betekende echter wel dat drie talentvolle junioren, waaronder de debutanten Jay Koek en de pas 15-jarige Mark Warnaar minuten mochten maken.

Komende zaterdag speelt ROAC voor het derde seizoen op rij tegen UVS. Gezien de transfers van afgelopen zomer moge hetduidelijk zijn dat de Leidse grootmacht van weleer maar 1 doel heeft en dat is naar de eerste klasse doorstromen. Het zal voor ROAC dan ook de eerste flinke krachtmeting van het seizoen worden.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Wessel van der Poel (65. Loek van As), Jeffrey de Haas, Kevin de Jong; Bart Hogenboom (82. Mark Warnaar), Yoek Bentvelzen (80. Jay Koek), Djimmy Wagter.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!