S.v. ROAC 1 wint Kaag en Braassem Cup

Voor het eerst in de geschiedenis wist ROAC beslag te leggen op de Kaag en Braassem Cup. Hoewel ROAC de laatste tien jaar toonaangevend is geweest wat betreft het regionale amateurvoetbal, kwamen de Rippers nooit verder dan een derde plek.

Het zegt natuurlijk wel iets over de status van het toernooi. Voor de trainers is het een ideale manier om zoveel mogelijk spelers aan het werk te zien. Tel daarbij op dat er in deze fase nog steeds veel vakantiegangers zijn, dus kan er niet te zwaar worden getild aan de resultaten van deze wedstrijden.

Maar het is uiteraard wel leuk om de Cup een keer mee naar Rijpwetering te mogen nemen. Daarvoor moest Kickers ’69 in eigen huis worden verslagen. Dat lukte zonder al te veel inspanningen. Qua veldoverwicht was het verschil tussen de eersteklasser en de vierdeklasser duidelijk, ondanks dat geen kansen regende. ROAC toonde zich echter uiterst effectief doordat Thijs van Seggelen knap een indirecte vrije trap raak pegelde en Sam van der Geest na een half uur spelen schitterend in de verre kruising schoot. Toen Joep Straathof vlak voor rust een prima aanval van dichtbij kon binnentikken was de wedstrijd definitief gespeeld.

In de tweede helft werd ROAC slordiger, maar kwam het na een minuut of zeventig wel op 0-4. Van der Geest rondde af na een knappe rush van Jim van der Meer over de rechterflank. In de slotfase kreeg Kickers ook nog twee mogelijkheden om de eer te redden, maar Casper van der Geest bewees een prima stand-in te zijn van Dammes van der Poel. Daarmee bleef de nul heilig en werd er met 0-4 gewonnen.

Rest ons om organisator Kickers ’69 te bedanken voor de organisatie. Gezien alle perikelen rondom Covid-19 stonden zij voor de lastige taak om dit in goede banden te leden. Ze slaagden daar echter wel in en kunnen met trots terugkijken op deze dag.

Voor ROAC begint komende zaterdag de bekercompetitie en daarmee de eerste echte test. Zaterdagtweedeklasser Van Nispen zal in De Zilk de tegenstander zijn.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!