S.v. ROAC 1 wint punt in Amsterdam

ROAC heeft gisteren het maximale eruit gehaald door bij SDZ met 0-0 gelijk te spelen. SDZ was simpelweg sterker, waardoor ROAC bijna de hele wedstrijd werd teruggedrongen. Door als team te opereren en veel arbeid te leveren, wist ROAC het doel schoon te houden en zo een puntje te stelen.

In Amsterdam maken ze er geen geheim van: SDZ moet dit jaar nog promoveren naar de hoofdklasse, iets was afgelopen jaar op een haar na mislukte toen Covid-19 roet in het eten gooide. En de Hoofdklasse is ook zeker niet het einddoel, want de ambities reiken zelfs tot aan de Tweede Divisie. Dat moet gebeuren met technisch begaafde jongens, die eigenlijk allemaal hogerop hebben gespeeld.

In de eerste helft kon ROAC zo af en toe nog mee met SDZ en kwam het af en toe aan voetballen toe. Maar SDZ had al een veldoverwicht, al duurde het tot de 40e minuut tot de gastheren echt gevaarlijk werden. Dammes van der Poel moest binnen een paar minuten tijd twee keer handelend optreden om de nul op het scorebord te houden.

Na rust was het eenrichtingsverkeer. Met veel pogingen uit de tweede lijn en drie honderd procent-kansen had de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe moeten trekken. Maar Van der Poel was in topvorm en trad adequaat op wanneer zijn hardwerkende teamgenoten het even niet meer konden bijbenen. Toen de jonge talentvolle referee Lodewegens na 94 minuten voetballen affloot was de ontlading groot bij ROAC.

Waar sommige supporters van SDZ morde over het ‘anti-voetbal’ van ROAC, waren er ook Amsterdammers die respect hadden voor het feit dat een dorpsclub met minimale middelen van deze titelkandidaat een punt wisten af te snoepen.

Komende week staat de thuiswedstrijd tegen Assendelft op het programma. Assendelft kreeg een pak slaag van buurman Fortuna Wormerveer en zal gebrand zijn om tegen ROAC een ander gezicht te tonen. Wat dat betreft is het geen fijn moment om deze tegenstander te treffen. ROAC speelt echter thuis en zal voor de driepunter moeten gaan.

Maar eerst speelt ROAC komende dinsdag nog thuis tegen Katwijk 2 in het kader van de LAV-Cup. Aanvang is 20:00u.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Loek van As, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Jeffrey de Haas, Thijs van Seggelen; Yoek Bentvelzen (69. Marnick Ouwehand), Djimmy Wagter).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!