S.v. ROAC 1 wint puntje bij TAC ‘90 1

In Den Haag heeft ROAC een punt gewonnen door bij TAC ‘90 met 1-1 gelijk te spelen. Een maximaal resultaat, aangezien ROAC grotendeels onder forse druk heeft gestaan.

Toch begonnen de Rippers voortvarend aan het duel. Door vroeg druk te zetten werd de bal veroverd en legde Joost van den Bosch de bal klaar voor Djimmy Wagter. Wagter schoot beheerst raak in de verre hoek en zo mocht ROAC na 45 seconden al juichen: 0-1.

TAC ‘90 nam echter direct het initiatief over door ROAC met uitstekend voetbal onder druk te zetten. Door snel combinatievoetbal over de grond met veel lopende spelers wist de thuisploeg ROAC continu onder vuur te leggen. Het was dat het vizier niet helemaal op scherp stond bij TAC ‘90, anders had het al vroeg in de wedstrijd afstand kunnen nemen. Nu duurde het een klein half uur voordat de meer dan terechte gelijkmaker viel. Jeffrey Ramkisoen prikte in de verre hoek raak: 1-1.

Na de gelijkmaker kreeg ROAC iets meer lucht. Vlak voor rust had Sam van der Geest zijn ploeg zelfs weer op voorsprong moeten brengen, maar schoot de middenvelder net over. Hoe onverdiend dat ook was geweest.

Na rust kon TAC ‘90 het niet meer opbrengen om dezelfde intensiviteit te geven, ondanks dat het voetballend nog steeds uitstekend in elkaar stak. De grote kansen die de eerste helft werden gecreëerd, bleven nu grotendeels achterwege. ROAC kon zelf meer aan aanvallen toe komen. Freek Heemskerk was met een kopbal dichtbij en invaller Loek van der Star had vlak voor tijd de trekker over moeten halen, maar koos voor de mislukte breedtebal. TAC ‘90 werd ook nog gevaarlijk in de slotfase, maar met pijn en moeite bleven de Rippers overeind.

Bij ROAC overheerste opluchting toen de uitstekend fluitende Van Hees na 96 minuten spelen affloot. Het punt voelde als een overwinnning, aangezien TAC ‘90 een klasse beter was. Voor de thuisploeg, dat zichzelf terecht als titelkandidaat ziet, was het gelijkspel een bittere pil.

Komend weekend speelt ROAC thuis tegen ESTO. De promovendus uit Bodegraven staat na twee duels op drie punten.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Sam van der Geest (70. Wessel van der Poel), Jeffrey de Haas, Rudolf Bax; Djimmy Wagter, Dick Heemskerk, Joost van den Bosch (80. Loek van der Star).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!