S.v. ROAC 1 zet bekersprookje voort

ROAC schreef gisteravond clubgeschiedenis door tegenstander Die Haghe na penalty’s te verslaan. Daardoor schaarde ROAC zich tot de laatste acht clubs van de districtbeker. Een unieke prestatie voor de Rippers.

In de competitie draait ROAC al weken stroef. Op voorhand was Die Haghe dan ook de favoriet in dit duel. Die Haghe staat met tien punten los op de eerste plaats in de zaterdag tweede klasse. Met slechts negen tegendoelpunten in 18 duels was duidelijk dat de Haagse club een zware dobber zou worden.

Hein Leliveld kon naast zijn lijstje met langdurig geblesseerden ook niet rekenen op Martijn van Trigt. De spits had last van een rugblessure. Daarentegen bleek Freek Heemskerk wel fit genoeg om te spelen en was Floris Hupkes teruggekeerd van zijn werkvakantie. Het plekje van Van Trigt werd overigens ingenomen door Djimmy Wagter. Wagter zou met zijn energieke en gretige spel als boegbeeld van het team fungeren.

Want ROAC heeft negentig minuten gestreden voor elke meter. Aanvallend kon ROAC heel weinig brengen de gehele wedstrijd. Een kopbal van Freek Heemskerk en een schot van Cedric den Dekker waren nog enigszins gevaarlijk, maar ROAC beperkte zich voornamelijk tot verdedigen. En dat lukte prima. Die Haghe kwam er niet door heen en werd enkel dreigend vanuit corners, maar een echte kans wisten de bezoekers niet te creëren.

De tweede helft ging Die Haghe steeds meer drukken, maar kwam het niet verder tot wat spelenprikken. Voor ROAC was de koek aanvallend gezien wel op in het tweede bedrijf. Alleen Joost van den Bosch, die de geblesseerde Loek van der Star al vroeg in de wedstrijd verving, was dichtbij een kopkans. Maar de spits werd te veel gehinderd. Inmiddels probeerde ROAC het spel te vertragen om de negentig minuten uit te zingen en dat lukte. Zodoende eindigde dit bekerduel, net als de voorgaande twee bekerduels, in 0-0 en moesten penalty’s de doorslag geven.

Namens ROAC scoorde Hupkes, Cedric den Dekker, Mitchel Boere, Joost van den Bosch, Loek van As, Wessel van der Poel en Dammes van der Poel. Omdat Die Haghe vervolgens penalty nummer 15 miste, kon Freek Heemskerk het beslissen door penalty nummer 16 te benutten. En dat lukte ook. Zodoende plaatste ROAC zich voor de kwartfinale van de districtbeker.

ROAC speelt op woensdag 4 april tegen Zaterdaghoofdklasser ’s Gravenzande. Bij winst plaatst ROAC zich voor de halve finale van de districtbeker en dus automatisch ook voor het landelijke KNVB-bekertoernooi. Uiteraard is ’s Gravenzande de grote favoriet, maar ROAC heeft wel het thuisvoordeel. En zo lang de Rippers in het toernooi zitten, mogen ze blijven dromen.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Cedric den Dekker, Jeffrey de Haas, Loek van As; Loek van der Star (15. Joost van den Bosch), Dick Heemskerk, Djimmy Wagter (85. Wessel van der Poel).

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!