S.v. ROAC 1 zo goed als veilig na vierde zege op rij

Door VUC in eigen huis met 2-0 te verslaan is ROAC nagenoeg verzekerd voor een vierde jaar in de tweede klasse. Een enkele Ripse optimist durft door de reeks overwinningen zelfs nog omhoog te kijken, alhoewel ROAC afhankelijk is van andere clubs wil het nog in aanmerking komen voor de derde periodetitel.

Maar zolang die kans er is heeft ROAC nog een doel om voor te spelen. Het doel tegen het Haagse VUC was winnen, zodat de Rippers zich veilig zouden spelen. Bij een eventueel verlies zou VUC op gelijke hoogte komen met ROAC en zou het gat met de degradatiestreep nog maar drie punten zijn. Geen fijne gedachte met nog slechts twee wedstrijden op het programma.

ROAC begon de wedstrijd alleraardigst. VUC gaf ROAC de ruimte om van achteruit op te bouwen en daardoor kwamen de bezoekers er voetballend niet aan te pas het eerste kwartier. De 1-0 viel na acht minuten spelen, toen een aanval in eerste instantie op niets leek uit te draaien. Uit de kluts kwam de bal echter voor Dick Heemskerk zijn voeten en van een meter of twintig krulde hij hem over de Haagse goalie.

VUC besloot na deze fase het initiatief over te nemen en dwongen daarmee twee goede kansen af. Mirchello Martina miste in kansrijke positie en Jergo Leijdekkers zag zijn inzet gekeerd worden door Bob Brugman. ROAC kreeg ook nog een grote kans, maar omdat de poging van Sam van der Geest van de doellijn werd gehaald door een Haagse verdediger bleef de tweede goal uit.

In de eerste helft werd het de jonge scheidsrechter I. Gieles niet gemakkelijk gemaakt, maar hij bleef knap overeind in deze beladen wedstrijd. VUC beklaagde zich over het uitblijven van een rode kaart voor Jacco den Hollander (vasthouden doorgebroken speler) en van Van der Geest (charge met gestrekt been). Daar de Rippers een rode kaart op hun plaats vonden voor Quinten Kay Piek (charge met gestrekt been) en Evert van der Laan (trap in het gezicht). De ‘Engels fluitende’ Gieles bestrafte deze overtredingen met geel en was daar dus wel consequent in. Overigens was Den Hollander door de charge van Kay Piek zodanig geraakt dat hij het veld moest verlaten. Voor hem kwam Ricardo Bakker in het veld, die reeds negentig minuten met het tweede elftal in de benen had. Toch vertoonde Bakker gedurende het duel geen enkele kramp.

Na de rust ging VUC nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Na het horen van de tussenstanden bij concurrenten werd het belang van deze wedstrijd steeds duidelijker. ROAC wilde de nul vasthouden en op de counter de wedstrijd beslissen. VUC was beter in de tweede helft, maar kwam maar niet tot kansen. Thijs van Seggelen, Martijn van Trigt en Van der Geest konden het duel beslissen, maar faalden in de afwerking.

In de 93e minuut veerde het Hertogspark op toen VUC voor het eerst in de tweede helft gevaarlijk werd. Leijdekkers kon inkoppen, maar Brugman toonde zijn klasse. Een minuut later wist Pascal de Jong met een knappe individuele actie aan alle twijfel een einde te maken: 2-0.

Volgende week speelt ROAC weer thuis, wanneer Delft op bezoek komt. Uit wisten de Rippers met 1-3 te winnen.

Opstelling ROAC: Bob Brugman; Jacco den Hollander (24. Ricardo Bakker), Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Dick Heemskerk (66. Loek van der Star), Loek van As, Sam van der Geest; Thijs van Seggelen, Pascal de Jong, Martijn van Trigt (75. Djimmy Wagter).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!