S.v. ROAC 1 zwijnt in De Kwakel

ROAC heeft met 1-1 gelijkgespeeld bij KDO en De Rippers mochten dat punt koesteren. Als KDO iets scherper in afronding was geweest, of als doelman Tijn van der Geest een mindere dag had gehad, was ROAC hier met lege handen vertrokken.

De laatste speelronde voor deze wedstrijd won ROAC ruim met 5-1 en verloor KDO met een beschamende 8-0 bij titelkanditaat Swift. Wie dacht dat ROAC hier wel even van KDO ging winnen kwam echter bedrogen uit. Tegen Swift had KDO te maken met extreem veel blessures, waardoor er tegen ROAC met 9 verschillende basisspelers werd gestart.

In de beginfase kwam ROAC al snel goed weg. Een indraaiende vrije trap belandde in de kluts en kon ternauwernood van de doellijn opgeraapt worden door Tijn van der Geest. De jonge doelman startte wijfelend aan het duel, maar zou uiteindelijk één van de sterkhouders zijn die ROAC een punt wist te schenken. Vooral vlak voor rust maakte hij een een schitterende safe waardoor KDO op 0-0 bleef haken. Eerder daarvoor had de thuisploeg ook al het houtwerk geraakt. In de 44e minuut werd er dan toch gescoord. Door ROAC weliswaar. Volledig tegen de verhouding in zette de sterk spelende Jim van der Meer Sam van der Geest in stelling en de middenvelder prikte raak: 0-1.

Na rust werd het spelbeeld een klein kwartier lang volledig omgedraaid. Ineens speelde ROAC als een geoliede machine, maar ontbrakt het wel aan grote kansen. Geen onbelangrijk detail in het voetbal. En ook nu was het de onderliggende ploeg die het doel wist te vinden. KDO naam zo wraak op de wrede 0-1 vlak voor rust kwam op gelijkerhoogte met een fraaie kopgoal: 1-1.

Na deze goal kwam KDO weer beter voor de dag. ROAC kwam niet verder dan wat pogingen vanuit de tweede lijn, terwijl Tijn van der Geest met een dubbele onwaarschijnlijke redding de 2-1 wist te voorkomen een kwartier voor tijd. In de absolute slotfase leek het alsnog mis te gaan. Nu was het Van der Meer die de bal van de doellijn wist te halen. Toen ook een geclaimde penalty van KDO werd weggewuifd door de referee was wel duidelijk dat ROAC hier een puntje ging stelen.

Ondermaats dus, maar toch met een resultaat naar huis. Op vreemde bodem loopt het nog niet dit seizoen. Volgende week een herkansing wanneer afgereisd wordt naar Roda ’46. Deze ploeg speelde afgelopen weekend knap 2-2 tegen Swift en heeft net als ROAC zeven punten.

Opstelling ROAC: Tijn van der Geest; Jim van der Meer, Wessel van der Poel (81. Tanno van der Pouwkraan), Mitchel Boere, Loek van As; Sam van der Geest, Jay Koek, Thijs van Seggelen; Bart Hogenboom, Yoek Bentvelzen, Matty van Benten (70. Steef Wortman).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!