S.v. ROAC 2 verliest, speelt niet en wint

Dit jaar hebben ‘de mannen van ROAC 2’ afgesproken om verslag te doen van hun wedstrijden. Deze afspraak zal ook nagekomen worden echter op onregelmatige basis. Zo kunt u in dit verslag lezen hoe het de jonge honden is vergaan tijdens de laatste drie voetbal zondagen.

Op 15 september -ja, al even geleden- was het Wassenaarse Graaf Willem II VAC 2 te gast op ons schitterende Hertogspark. In een zeer matige wedstrijd van ROAC zijde werd de wedstrijd kansloos met 0-2 verloren. Na de overwinning op UDO 2 in de eerste competitiewedstrijd was dit direct een zware tegenvaller voor het tweede.

Op de zondag van de Veense Kermis stond de derby MMO 2 – ROAC 2 op het programma. Onze geliefde buren uit Hoogmade hadden echter in de weken voorafgaand aan deze derby besloten om hun tweede team terug te trekken uit de competitie vanwege een gebrek aan spelers. Treurig voor onze buren maar ook zeker voor ons tweede die maar al te graag de degens had gekruist met de groen-witten.

En zo komen we bij de meeste recente wedstrijd van de mannen van trainer Kees de Haas. Jongstleden zondag, op een schitterende nazomerdag, was ROAC 2 gastheer voor SJC 3. Deze Noordwijkerhoutse formatie was goed aan de competitie begonnen met 6 punten uit 3 wedstrijden waarvan een driepunter op Graaf Willem II VAC. ROAC was dus gewaarschuwd…

Trainer De Haas kon in deze wedstrijd nog niet beschikken over Wesley Bakker die nog herstellende is van een kwetsuur en ook Chiel Hillebrand moest verstek laten gaan door een nare kniekwaal. Ondanks deze blessures kon ROAC toch beschikken over 15 ‘fitte’ spelers (en dus 4 wissels).

De drukbezette bank van ROAC 2

Daar waar Sjoerd van der Star in de uitwedstrijd tegen UDO te laat kwam door een klapband was hij ditmaal te laat door toedoen van oversteken koeien, een openstaande brug en een gigantische slak op de weg tussen Hoogmade en Rijpwetering. Ook Ricardo Bakker verviel weer in oude fouten. Na een avondje doorhalen vond hij 09.00 uur verzamelen ietwat aan de vroege kant. Uiteindelijk kwam Bakker om 09.30 lallend de kleedkamer binnen.

Naast de twee te laatkomers besloot De Haas ook de multifunctionele en altijd hardwerkende Roy van Leeuwen een plek op de bank aan te bieden samen met de net van een blessure teruggekeerde Ruben Hartog. Zo vond Adwin van Trigt zichzelf voor het eerst dit seizoen terug in de basis.

Direct na het beginsignaal was ROAC de ploeg met het vele balbezit wat ook leidde tot grote kansen. Vooral via de rechterkant met William Elstgeest en Rick van der Geest wist ROAC een aantal keren gevaarlijk door de Noordwijkerhoutse verdediging te snijden. Vooral Elstgeest kreeg hierbij uitgelezen mogelijkheden om de score te openen maar trof telkens de goed keepende SJC doelman op zijn pad. Ook zijn college spitsen Rutger van der Geest en Wesley van der Meer wisten geen raad met de aan hun geboden mogelijkheden.

Wesley van der Meer in volle glorie.

Daar waar ROAC de kansen liet liggen was het aan de andere kant wel direct raak. Kon een voorzet vanaf rechts in eerste instantie nog worden weggekopt was doelman Pieter Elstgeest (de tweeling broer van) kansloos op het daaropvolgende afstandsschot. Tegen alle verhoudingen in was het SJC dat dus op een 0-1 voorsprong kwam.

ROAC was de kluts daarna even kwijt maar wist via Van der Meer nog wel een grote kans te creëren. Daar waar iedereen dacht dat hij door zou lopen richting de keeper besloot de eigengereide Van der Meer van een meter of 35 snoeihard uit te halen. Zijn inzet werd echter knap gepareerd door de doelman van SJC.

Niet veel later kwam SJC zelfs op een 0-2 voorsprong. Een aanval over links werd niet adequaat verdedigd waardoor de linksbuiten de bal vanaf de achterlijn strak kon voortrekken op zijn collega spitsen. Deze collega spitsen waren in geen velden of wegen te bekennen maar ondanks dat besloot laatste man Bob Schakenbos de bal als volleerd spits binnen de schuiven achter zijn eigen verbouwereerde doelman.

Ondanks de achterstand bleef ROAC goed voetballen wat uiteindelijk ook resulteerde in een dikverdiende goal. William Elstgeest had er twee pogingen voor nodig maar wist uiteindelijk vlak voor rust de 1-2 te maken. Totaal tegen de kansenverhoudingen in ging ROAC dus met een 1-2 achterstand de rust in.

Ofschoon het goede veldspel en de vele kansen die ROAC wist te creëren besloot trainer De Haas toch rigoureus in te grijpen in de rust. William Elstgeest moest het veld ruimen voor de behendige Van Leeuwen.

Van Leeuwen had niet lang nodig om dit vertrouwen uit te betalen, na een geweldige steekbal van Loek van As omspeelde ‘de Messi van de polder’ de uitkomende doelman en schoof het leder keurig tegen de touwen, 2-2.

'De Messi van de Polder' in een ietwat frappante houding.

ROAC rook bloed na de gelijkmaker en ging op zoek naar de voorsprong die er ook kwam. Noem hem eigengereid, vedette of CR7 maar Van der Meer wist opnieuw alle kritische de mond te snoeren door de verlossende 3-2 binnen te rammen. Na goed werk van Rutger van der Geest en Joey Volwater kreeg Van der Meer de bal in het 16-meter gebied voor zijn voeten. Hij twijfelde niet en kegelde de bal via de binnenkant van de bal tegen te touwen.

Na deze goal kwam SJC meer uit hun schulp om op zoek te gaan naar de gelijkmaker, zij trachtte dit vooral te doen met de lange bal maar wisten behoudens een vrije trap op een mooie positie geen noemenswaardige kansen te creëren.

De moegestreden Tanno van der Pouw Kraan, Rutger van der Geest en Van der Meer hadden inmiddels het veld geruimd voor Bakker, Hartog en Van der Star. Vooral die laatste twee hadden een groot aandeel in -misschien wel- de mooiste aanval van deze schitterende zondag.

Van der Star wist de bal op het middenveld panklaar te leggen voor Schakenbos die Van As de diepte in stuurde. Van As leverde een gave voorzet op Hartog die zijn schot nipt gekraakt zag worden door een verdediger van SJC. Waardoor de onvermoeibare Rick van der Geest de afvallende bal keurig door de beentjes van de op de doellijn gebivakkeerde verdediger schoof waardoor hij de eindstand liet notuleren op 4-2.

De maker van de 4-2, schrikt van de aanstormende Bob Schakenbos. Loek van As aanschouwt.

Ondanks de 0-2 achterstand een prima overwinning van ROAC 2. Met 6 punten uit 3 wedstrijden gaan de mannen aankomende zondag op bezoek bij de Koninklijke Haagse Voetbal Vereniging te Den Haag. HVV 3 heeft tot dusver slechts 1 wedstrijd gespeeld en daarin geen punten behaald. Aanvang 12.00 uur.

Opstelling: Pieter Elstgeest; Adwin van Trigt, Bob Schakenbos, Bob van der Hoorn, Tanno van der Pouw Kraan (70. Ricardo Bakker); Rick van der Geest, Loek van As, Joey Volwater; William Elstgeest (46. Roy van Leeuwen), Rutger van der Geest (80. Ruben Hartog), Wesley van der Meer (80. Sjoerd van der Star).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!