S.v. ROAC 2 wint eerste competitiewedstrijd

Na een wat wisselvallige bekercompetitie met een gelijkspel (Nic. Boys 2), verliespartij (Meerburg 2) en één winstpartij (VEP 2) mocht het tweede afgelopen zondag in Oegstgeest aftrappen voor de competitie. Tegenstander was het uit de tweede klasse gedegradeerde UDO 2.

Vorig seizoen wist ROAC 2 -net- niet te promoveren via de nacompetitie. Voor komend seizoen is het doel helder voor de mannen van trainer Kees de Haas, promoveren! Om deze promotie te bewerkstelligen heeft er zich één wijziging voor gedaan in het technische hart van het tweede. Zephry van Ruiten is bedankt voor bewezen diensten en vervangen door kampioenenmaker Aad van der Geest. Dick Heemskerk sr. hanteert ook komend seizoen de vlag en completeert het technische trio.

In aanloop naar het treffen met UDO 2 ontstonden er al een aantal problemen. Wesley Bakker haakte geblesseerd af na een stoeipartij met zijn kleine stiefbroertje, William Elstgeest had last van zijn hamstring en Ruben Hartog besloot zijn voeten te wassen met kokend water en waren dus ook niet beschikbaar. Ondanks deze blessures werd er 14 man bereid gevonden om af te reizen naar UDO.

Onder deze 14 bevond zich ook onze verse aanwinst uit de A-junioren, Sjoerd van der Star. Dankzij een lekke autoband was Sjoerd iets later (in de rust) in Oegstgeest en begon dus op de bank. Zijn plek rechts voorin werd overgenomen door de altijd hardwerkende en multifunctionele Roy van Leeuwen.

Spits Rutger van der Geest op archiefbeeld in een wedstrijd tegen SJC 3

Om stipt 10.30 uur floot dhr. C. Beij voor het begin van de wedstrijd. ROAC had de toss gewonnen en besloot af te trappen. Binnen 90 seconden lag de bal -zonder tussenkomst van de thuispartij- in het netje. Via een vloeiende aanval over rechts over een hoop schijven was het Ricardo Bakker die de bal panklaar op het hoofd wist te liggen van Wesley van der Meer die wel raad wist met deze -absoluut niet gemakkelijke- kans en de bal knap tegendraads wist binnen te knikken, 0-1!

Na de goal had UDO het meeste balbezit maar creëerde echter geen kansen. Slechts enkele malen moest doelman Pieter Elstgeest, die de voorkeur heeft gekregen boven Roeland Daalmeijer en Rob de Haas, handelend optreden. Vooral met standaardsituaties waarbij UDO met meerdere spelers van boven de 1.90 meter het 16-meter gebied wist te vinden acteerde Elstgeest zeer kordaat.

Mede doordat ROAC te onzuiver was in balbezit wisten ze weinig tot niks te creëren. In de 35ste minuut deed er zich echter een buitenkansje voor. De directe tegenstander van Van der Meer besloot de bal op de rand van zijn eigen 16-meter gebied te toucheren met zijn hand waardoor ROAC een vrije trap mocht nemen op een kansrijke positie. Laatste man Bob Schakenbos wist wel raad met deze buitenkans en poeierde de bal onhoudbaar de winkelhaak in en zorgde zo voor de 0-2, Schakenbos liet zich na deze actie meteen wisselen voor Tanno van der Pouw Kraan. Niet veel later konden beide teams een bakje thee gaan drinken.

In de tweede helft veranderde het speelbeeld niet, ROAC zakte in en liet UDO het balbezit houden. UDO wist zich eigenlijk geen raad met het speeltuig en creëerde noppes. Ook ROAC had moeite met het creëren van kansen maar wist dankzij de schutterende verdediging van UDO wel op een riante 0-3 voorsprong te komen. Door tijdig druk zetten van Rutger van der Geest en Van der Meer belandde de bal voor de voeten van Van Leeuwen. In zijn ooghoek had Van Leeuwen al gezien dat de doelman te ver voor zijn doel stond en met al zijn technische vaardigheden wist Van Leeuwen de bal subliem in het doel te lepelen.

Met een 0-3 voorsprong kon De Haas naar hartenlust wisselen, zo kwam Van der Star voor Van Leeuwen en Van Trigt voor Chiel Hillebrand. In de slotminuten wist UDO wel de hatelijk ‘0’ van het scorebord te halen. Een voorzet van links viel bij de tweede paal binnen waardoor de eindstand werd gezet op 1-3. Een goede overwinning om het seizoen mee aan te vangen. Zondag wacht op het eigen Hertogspark het altijd lastige Graaf Willem II VAC 2. Aanvang van deze wedstrijd is 10.00 uur.

Opstelling: Pieter Elstgeest; Rick van der Geest, Bob Schakenbos (40. Tanno van der Pouw Kraan), Bob van der Hoorn, Chiel Hillebrand (75. Adwin van Trigt); Ricardo Bakker, Loek van As, Joey Volwater; Roy van Leeuwen (75. Sjoerd van der Star), Rutger van der Geest, Wesley van der Meer.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!