S.v. ROAC bereikt finale Kaag en Braassem Cup

In een zeer matige en soms grimmige wedstrijd in Leimuiden tegen zaterdagvierdeklasser Kickers ’69 heeft ROAC met 1-1 gelijkgespeeld. Door het gelijke spel plaatste ROAC zich voor de finale tegen EMM ’21 op het eigen Hertogspark komende zaterdag om 16:00u.

Wederom had Gidon Reinders Folmer een grote groep tot zijn beschikking, al was deze al weer wat kleiner dan tegen Woubrugge. Wat pijntjes, werkverplichtingen en vakanties zorgde ervoor dat de groep zeker niet compleet was. Maar ook het wel aanwezige team moest in staat zijn om Kickers’ 69 te verslaan en dat lukte uiteindelijk niet.

In de eerste helft had ROAC heel veel balbezit, maar kwam het niet door het compact verdedigende Kickers ’69 heen. ROAC ontbeerde creativiteit, maar kwam wel op voorsprong door Djimmy Wagter. Na goed doorzetten van Bart Hogenboom schoot Wagter fraai in de verre hoek binnen: 0-1. Kickers’ 69 kwam er op de counter af en toe wel uit, maar was te slordig om echt tot kansen te komen.

Vlak na rust kwam Kickers’ 69 op 1-1 door een knappe lobbal die doelman Dammes van der Poel kansloos liet. Ondertussen was de sfeer in het veld grimmiger geworden en na een harde en een te late tackle op Thijs van Seggelen sloeg de vlam in de pan. Van Seggelen moest het veld verlaten en uit angst voor meer blessures werden er nog wat wissels doorgevoerd.

In het resterende half uur keerde de rust terug en zou er niet veel meer gebeuren, mede omdat de thuisploeg slordig bleef op de counter. Het leverde ROAC een tweede plek op in de poule en dat betekent de mogelijkheid om revanche te nemen op EMM ’21. Dat zal komende zaterdag dus gebeuren op het eigen Hertogspark en wel om 16:00u.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!